Hem / Nyheter & Event / Jämtland / Nytt praoupplägg -Alternativ till PRAO
Digital Prao

Nytt praoupplägg -Alternativ till PRAO

Hur kan skolan arbeta med prao när arbetslivet inte kan ta emot elever? 

 

Det är en fråga som många skolor ställer sig i spåren av Coronapandemin. Därför har Ung Företagsamhet arbetat fram konceptet "Digital Prao" som förslag på ett alternativt praoupplägg, om det skulle vara så att ordinarie prao inte går att genomföra i vår. Ett  material som innehåller 13 färdiga lektioner med tillhörande elevhäften och lärarhandledning. Det är fritt fram att välja ut dom lektionspass som passar just er. 

MATERIALET ÄR KOSTNADSFRITT

Vi har utgått från Skolverkets kriterier för vad ett alternativ till prao bör innehålla, oavsett om den är praktiskt eller teoretiskt lagd. När eleverna inte kan komma ut till arbetsplatser i samhället så blir det mycket kring arbetslivsorienteringen som är teoretiskt istället. Vi hoppas att "Digital Prao" ska upplevas varierat och konceptet innehåller både film, digitala material, diskussioner, reflektioner, presentationer och digital interaktion med arbetslivet.

För mer information
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.