Komplement till prao

Hur kan skolan arbeta med våra läromedel som ett komplement till prao?

Utöver att arbeta med läromedlet Min framtid och ekonomi har Ung Företagsamhet även tagit fram konceptet Digital Prao som också kan användas som ett komplement eller alternativ till prao. Med Digital Prao kan din skola på ett smidigt sätt komplettera arbetet med samverkan skola arbetsliv och arbetsplatsförlagd prao. Materialet innehåller 13 färdiga lektioner och omfattar upp till ca 15-16 timmars arbetstid.

Det är upp till dig som pedagog att fritt bestämma hur många delar du vill använda och hur mycket eleverna ska fördjupa sig i varje del. Genom att plocka russinen ur kakan och välja de lektioner som passar bäst för dina elever kan din skola skapa en unik praovecka för eleverna. Utöver lärarhandledningen består materialet av ett elevhäfte som du själv skriver ut i önskat antal.

MATERIALET ÄR KOSTNADSFRITT

För att det ska vara så enkelt som möjligt för dig och din skola att komma igång med konceptet har vi färdigställt materialet och det finns för dig att tillgå kostnadsfritt.

Det enda du behöver göra är att logga in med ditt konto på vår hemsida eller skapa ett nytt konto. Klicka här för att skapa konto. I handledningen hänvisar vi också till fler aktörer, som till exempel Arbetsförmedlingens hemsida. 

För att komma till materialet klicka på länken (krävs att du är inloggad på hemsidan) 

Kontakta mig så berättar jag mer

Caroline Karlsson
Projektledare, Halland
Kontakta mig om:
Du är lärare på grundskolan och har frågor om våra läromedel eller projekt.