Läromedel grundskolan

Gör dina lektioner spännande

Att arbeta med entreprenörskap i grundskolan innebär att stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende. Ung Företagsamhets grundskoleläromedel är framtagna som konkreta verktyg för hur man kan arbeta med entreprenörskap i klassrummet där eleverna får träna på att omsätta idéer i handling och lösa problem. 

Ung Företagsamhets läromedel har kopplingar till centralt innehåll i flera olika ämnen och kan med fördel användas ämnesövergripande. 

Se filmen om Vårt samhälle

Vårt samhälle
Det här läromedlet riktar sig till grundskolans tidigare årskurser och tränar eleverna i kommunikation, problemlösning, argumentation och hur man fattar beslut i grupp. Eleverna får på ett lekfullt sätt lära sig om demokrati, samhällsplanering, yrken och skatt och hur pengar cirkulerar i ett samhälle.

ROLIGT & SPÄNNANDE FÖR DE YNGSTA ELEVERNA

Vill du veta mer?
Som registrerad och inloggad pedagog kommer du åt Ung Företagsamhets webbshop där du enkelt kan beställa Vårt samhälle. Att registrera sig är kostnadsfritt och när du loggar in finner du även en mängd spännande och kostnadsfria digitala läromedel som hör till Vårt samhälle. Du når till exempel Ung Företagsamhets webbspel Det digitala samhället samt En robot i vårt samhälle som innehåller spännande övningar där eleverna kan arbeta med analog programmering med hjälp av en Blue-Bot.

Se filmen om Se möjligheterna

Se möjligheterna
Det här är ett läromedel som främst riktar sig till grundskolans senare årskurser. Eleverna får lära sig vad en entreprenör är och sätta sina egna entreprenöriella egenskaper på prov.

Genom att blanda praktiska övningar med exempel på handlingskraftiga entreprenörer får eleverna lära känna sig själva och utveckla sin förmåga att se behov och finna lösningar. Se möjligheterna tränar eleverna i att komma på nya idéer och tro på sin förmåga.

PASSAR FÖR SENARE ÅRSKURSER

Vill du veta mer?
Som registrerad och inloggad pedagog kommer du åt Ung Företagsamhets webbshop där du enkelt kan beställa Se möjligheterna. Att registrera sig är kostnadsfritt och när du loggar in finner du en mängd spännande och kostnadsfria digitala läromedel som till exempel - Idéer som gör det möjligt där eleverna får tillfälle att fördjupa sina entreprenöriella förmågor genom att strukturerat arbeta genom en process är de får gå från tanke till prototyp.

Se filmen om Min framtid och ekonomi

Min framtid & ekonomi
Det här är det perfekta läromedlet att använda med elever som går i årskurs 8-9 eller första året på gymnasiet.

PASSAR ÅRSKURS 8-9 & ETTAN PÅ GYMNASIET

Här får eleverna lära sig mer om, och reflektera över, framtida karriärvägar och yrkesval. Förutom att eleverna får kartlägga sina förmågor och öva på att sätta personliga mål får de lära hur man sköter sin privatekonomi – och hur den samspelar med det samhällsekonomiska kretsloppet. 

Som inloggad lärare når du Ung Företagsamhets webbshop, användbara övningar som hör till läromedlet och en sökmotor som hittar kopplingar mellan Min framtid och ekonomi och centralt innehåll i ett flertal olika ämnen.

Eleverna gillar "Vårt samhälle"

Vi har jobbat med Ung Företagsamhet i årskurs 6

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.