Frank Dallal Hedström - UF Alumn

Frank Hedström

Under läsåret 19/20 drev Frank Dallal Hedström Yalla Yalla Integration UF tillsammans med två andra elever. Efter UF-året valde han att utveckla samma idé och idag driver han två företag.  
Jag trodde att det var jättesvårt att driva företag i Sverige. Att man måste ha 50 miljoner, det var min bild i början. Om det inte vore för UF så hade jag inte drivit två aktiebolag idag, berättar Frank.  

Yalla Yalla Integration UF jobbade med att föreläsa och utbilda om kulturkrockar och sociala normer. De pratade också om etnicitet och status, alltså hur till exempel en amerikan blir bemött i Sverige jämfört med en arab eller en afghan. 
Idén kommer från min bakgrund som ensamkommande flyktingbarn från Syrien. Det finns brister inom integrationen och mycket fördomar kring nyanlända. Jag kände att jag ville göra något åt det.  

En riktigt höjdpunkt under UF året var när de vann priset Årets Innovation på UF mässan. Men det finns en sak som toppar allt.  
Tack vare UF fick jag äta middag med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel samt träffa alla kommunalråd i hela Norrbotten. Det trodde jag aldrig!  

Vad lärde du dig under ditt UF år?  
Jag lärde mig massor om ekonomi, budget och fakturering. Att vara en problemlösare och kunna hantera stressiga situationer. Ja, och att stå på en scen, öva på retorik och kroppsspråk. Det var jättebra träning.  

Vilka erfarenheter har UF året gett dig?  
Att ingenting är omöjligt. 

Idag jobbar Yalla Yalla Integration AB med föreläsningar, utbildning och mentorprogram för nyanlända. I början på år 2021 startade han också Dallal Bygg AB med målet att få in fler nyanlända på arbetsmarknaden.  
Jag har alltid trott på idén och jobbat hårt, men det är ett stort ansvar. Man måste vara flexibel och modig, säger Frank.  

Vad är ditt bästa tips till den som nu ska ta sina första kliv i arbetslivet?  
Ta hand om kontakterna du fått under UF året. Bygg relationer redan på gymnasiet, det kan bidra till att man får ett jobb eller fortsätter med sin idé. Det behövs fler företag i Norrbotten och gärna unga företagare.