Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / Delta i internationellt utbyte med Lettland & Finland!
Riga

Delta i internationellt utbyte med Lettland & Finland!

Vi är glada över att kunna erbjuda UF-lärare från Norrbotten chansen att delta i det internationella Erasmus +-projektet  ”Framework for Organizing Studies Entrepreneurially” – ForSE.

Vi är glada över att kunna erbjuda UF-lärare från Norrbotten chansen att delta i det internationella Erasmus +-projektet  ”Framework for Organizing Studies Entrepreneurially” – ForSE.

Syftet med projektet är att samla och sprida kunskap kring effektiv utbildning i entreprenöriella förmågor. Hur går det praktiskt till att stärka entreprenöriella kompetenser? Som deltagande lärare blir er roll både att bidra med er kompetens, kunskap och erfarenhet, och att ta del av och utvärdera de samlade lärdomarna i projektet.

Projektet leds av professor Mats Westerberg från institutionen för ekonomi, teknik och samhälle vid Luleå tekniska universitet. Förutom Luleå tekniska universitet och Ung Företagsamhet Norrbotten är andra parter i projektet Riga Technical University, University of Lapland, LTU Business och Vitae som är en ideell utbildningsorganisation i Lettland.

Projektet innehåller tre internationella utbytesträffar samt en större lärarkonferens.

27 - 29 Maj 2020 Teacher Workshop i Rovaniemi, Finland

11 – 13 Nov 2020 Teacher Workshop i Riga, Lettland

Maj - Juni 2021 Teacher Workshop i Luleå

Augusti 2021 Lärarkonferens, Luleå

Vi behöver 5 lärare som vill delta i hela projektet. Det innebär att man deltar vid de ovanstående tillfällena, deltar i ett förmöte (fysiskt eller digitalt) tillsammans med andra lärare från Norrbotten inför de internationella tillfällena. Du kommer mellan träffarna att få möjlighet att testa och utvärdera några metoder och arbetssätt för att utveckla entreprenöriella kompetenser i din egen undervisning.

Vi behöver också sammanlagt 15 lärare som vill delta vid ett av ovanstående möten. 5 lärare per möte. (Nu i första hand lärare som vill delta vid den första lärarträffen i Rovaniemi i maj.) Det innebär att man deltar vid mötet och vid ett fysiskt eller digitalt förmöte tillsammans med andra lärare från Norrbotten.

Vad krävs för att delta?

  • Du ska vara grundutbildad UF-lärare och handleda UF-företag.
  • Du ska kunna delta på aktiviteterna i projektet. 

Vad innebär detta för din rektor eller skolan?

  • Du kommer vara bortrest från skolverksamheten i samband med utbytet eller utbytena i Sverige, Lettland och Finland. Det kan även finnas möjligheter till deltagande vid ytterligare utbyten och konferenser.
  • Projektet står för kostnader för resa, boende, mat och aktiviteter i samband med projektets aktiviteter.

Hör av dig till Linda Strandenhed för mer information eller för att anmäla intresse. 

070-72 47 444 linda.strandenhed@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.