Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / Katarina Gudmundsson är gymnasieläraren som vill lära sina elever om hållbar konsumtion och rättvis handel.

Katarina Gudmundsson är gymnasieläraren som vill lära sina elever om hållbar konsumtion och rättvis handel.

Katarina Gudmundsson är gymnasieläraren som vill lära sina elever om hållbar konsumtion och rättvis handel. Nu hoppas hon att flera program och klasser ska vilja utbilda sig till ambassadörer för Fairtrade.

I den här porträttserien får vi möta olika eldsjälar runtom i Sverige som brinner för Fairtrade och hållbar konsumtion. I dag pratar vi med Katarina Gudmundsson, lärare i ekonomi och handelsämnen vid Luleå gymnasieskola.

Katarina, berätta om ditt engagemang?

–Jag brinner för mitt arbete som ekonomilärare och speciellt för Ung Företagsamhet. Ungdomarna är vår framtid och det är där jag vill skapa engagemang. Jag läste ett branschporträtt i mina elevers kurslitteratur av Henrietta Eurenius som jobbar som engagemangssamordnare på Fairtrade. Hur hon gått ambassadörsutbildningen och det engagerat henne i klimatfrågan. Jag blev helt tagen och kände att det här måste jag förmedla vidare till mina elever!

"Nu ska mina elever komma på affärsidéer och då kommer de ha tänket med hållbarhet med sig och tänka på ett nytt sätt"

Jag kontaktade Fairtrade direkt för att jag kände så starkt för det. Jag ville så gärna att mina elever skulle få gå ambassadörsutbildningen och det har de gjort nu. Nu ska mina elever komma på affärsidéer och då kommer de ha tänket med hållbarhet med sig och tänka på ett nytt sätt.

Läs hela artikeln skriven av Fairtrade Sverige HÄR.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.