Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / Nytt utbildningsmaterial om cirkulär ekonomi och UF-företagande
Cirkulär

Nytt utbildningsmaterial om cirkulär ekonomi och UF-företagande

Ung Företagsamhet i Norrbotten presenterar Från Skräp till Skatt. Ett utbildningsmaterial som handlar om cirkulär ekonomi, hållbar konsumtion och produktion, samt lokal utveckling.

Från Skräp till Skatt består av spillmaterial från företag runt om i länet som generöst har bjudit in oss till deras verkstäder, förråd och källsorteringsrum för att dela med sig av olika material som blir över i deras produktion. Det består också av en lärarhandledning med mer information kring cirkulär ekonomi och övningar med och kring utbildningsmaterialet. 

Från Skräp till Skatt kan används som inspiration när det gäller att komma på UF-affärsidéer och för att ta fram faktiska affärsidéer. Alla företag som delar spillmaterial är också beredda på att elever kontaktar dem för att köpa spillmaterial till att tillverka sina egna UF-produkter. Materialet kan också användas för att utbilda om cirkulär ekonomi, hållbar konsumtion och produktion samt om företag i länet.

Materialet är framtaget av Ung Företagsamhet i Norrbotten och Teknikens Hus, med finansiering från Tillväxtverket och i samarbete med Region Norrbotten, Luleå Tekniska Universitet och det lokala näringslivet i Norrbotten. 

Vi ordnar en serie workshops för lärare som är intresserade av att använda sig av materialet i sin undervisning. Varje workshop har samma innehåll, så anmäl dig till det datum som passar dig bäst. 

Workshopdatum

17/6 kl. 13:00 - 13:30
25/8 kl. 16:00 - 16:30
26/8 kl. 15:00 - 15:30
30/8 kl. 16:00 - 16:30
31/8 kl. 13:00 - 13:30

Anmäl dig här: https://link.webropolsurveys.com/S/BD79572F8F2730D6

Välkommen!

Anmäl dig här!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.