Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / Vill du delta i ett samarbete med Finland som förbereder yngre elever för deras UF-år?
Lärare på Innovation Camp, Luleå

Vill du delta i ett samarbete med Finland som förbereder yngre elever för deras UF-år?

Har du en klass som arbetar med entreprenörskap, men inte ännu gör UF-året? Vi bjuder in till ett samarbete med Finland som förbereder yngre elever för deras UF-år. Ni och era elever samarbetar med finska lärare och elever under två månader och arbetar entreprenöriellt med att lösa verkliga problem.  

Samarbetet kommer i första hand att ske digitalt, men det kan också finnas möjlighet att få göra studiebesök. Det är kostnadsfritt att delta för er. Vi samarbetar med en organisation som heter DEMOLA, som vanligtvis arbetar med universitetsstudenter och nu anpassar sin modell för våra gymnasieelever.

Deras modell är uppdelad i olika steg. Discovery (undersöka och analysera problemet), Ideation and prototyping (komma på lösningsförslag, definiera, pröva och utarbeta en lösning), Presentation (förbereda och hålla en pitch). Vi tänker oss ett upplägg som sträcker sig över två månader, med tre eller fyra workshops för lärare (där ni efteråt arbetar med de olika stegen i era klasser) och tre gemensamma träffar för alla elever och lärare (kick-off, mellanträff med samarbete, slutkonferens). I övrigt kan arbetet ske på vanlig lektionstid. Tanken är också att ni som lärare lär er att arbeta med DEMOLAs modell och kan använda den framöver, om ni vill.

Det övergripande temat är Future of Travel, och varje klass ska sedan arbeta med underteman, som kan anpassas efter vad ni vill fokusera på. Eleverna som genomför arbetet får universitetspoäng från Uleåborgs Universitet (2-3 poäng) vilket de kan tillgodoräkna till en akademisk examen ifall de väljer att läsa vidare i framtiden. 

Mer info om DEMOLA: https://www.oulu.fi/forstudents/entrepreneurship/demola

Låter det intressant? Anmälan och mer information via knappen nedan.

Bli en del av projektet!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.