Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / Vinnare i Skolhackathon i Norrbotten 2021
Vinnare Skolhakathon Norrbotten

Vinnare i Skolhackathon i Norrbotten 2021

Igår utsågs de regionala vinnarna i Skolhackathon i Minecraft. Som en del av en pilotsatsning tävlade elever från olika skolor i Bodens kommun. Eleverna ställdes inför uppdraget att arbeta med samhällsutveckling och skapa "Mineköping 2071" med Minecraft Education som undervisningsverktyg.

Totalt deltog 2000 mellanstadieelever från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Stockholm. Efter en utmanande överläggning för juryn, korades Svartbjörnsbyns skola årskurs 6 som vinnare i Norrbotten med motiveringen: "Välmotiverade detaljlösningar och presentationen i sin helhet framfördes på ett övertygande sätt där ni verkligen tror på era lösningar och säljer in dem. Har beskrivit och motiverat varje lösning. Positivt att ni har tänkt till om framtidens mötesplats och med sociala innovativa lösningar. Drakbåtar och väl detaljbearbetade energilösningar." 

Svartbjörnsbyn årskurs 6 vinnare Skolhakathon

Klassen representerades av eleverna Thor Winblad von Walter, Erik Karlsson och Eliot Ahlström. På andra plats kom Måränggsskolan 6C och tredjeplatsen gick till Måränggsskolan 6A.

Skolhackathon har pågått under hösten 2021. Syftena med Skolhackathon är dels att eleverna ska få känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. Samt få bättre förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhällets utveckling.

Svartbjörnsbyn årskurs 6 Minecraft projekt

Ett stort tack till elever, lärare, jury, Ung Företagsamhet Norrbotten, Teknikens Hus, Boden Business Park och alla partners för ett gott samarbete och genomförande av eventet. Nu väntar storregional final i december där länen ställs mot varandra!

Konceptet Skolhackathon har utvecklats av Technicus, Ung Företagsamhet Västerbotten och Bron Innovation AB. Regionalfinalen i Norrbotten arrangerades av Ung Företagsamhet i Norrbotten och Teknikens Hus i samarbete med Boden Business Park och lärare samt övrig personal från Bodens kommun.

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.