Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Fifth Paw UF tar utses till Årets Vara

Fifth Paw UF tar utses till Årets Vara

SM vinst Årets Vara till Fifth Paw UF från Katedralskolan Linköping

Ung Företagsamhet har sedan 1988 anordnat en nationell tävling för UF-företag.

I över 30 år har SM i Ung Företagsamhet arrangerats på Stockholmsmässan.

Under SM finns cirka 230 UF-företag, cirka 800 UF-företagare på plats samt grundskoleelever som visar upp sina projekt. Det hålls även inspirationsföreläsningar och en nationell lärarkonferens.

För att komma till SM har UF-företagen först kvalat in genom att tävla på regionala mässor och tävlingsdagar som anordnas av Ung Företagsamhet under våren. En jury från näringslivet utser vinnarna.

I SM tävlar sedan UF-företagen i 16 kategorier. En jury från näringslivet utser vinnarna.

Årets vara

Vinnare: Fifth Paw UF, Östergötland, Katedralskolan i Linköping (Agnes Eriksson, Gabriel Ohlsson, Julia Trägårdh, Nathalie Tillgren, Olivia Ladenberg)

Vinnarcitat: "Det känns grymt roligt och overkligt. Ett bevis på att vi gör något rätt. Nu ska vi konvertera företaget till ett aktiebolag och granska mätverktyget. Det här har varit det mest lärorika skolåret med råge."

Motivering: ”En vara med potential att erövra världen, det doftar succé. Med en gedigen försäljning som snurrar på, för en global och lojal kundkrets, eller jag menar hundkrets.”

 

KORT FAKTA OM UNG FÖRETAGSAMHET

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som jobbar för att främja entreprenörskap och företagsamhet i det svenska skolsystemet. Genom våra läromedel för grundskolan och processutbildning UF-företagande ges unga människor möjligheten att utveckla sin kreativitet, skaparglädje och tro på sig själv. Detta är egenskaper som vi vet är en förutsättning för att lyckas som framtida arbetstagare, arbetsgivare eller arbetsskapare. Ung Företagsamhet har idag tre läromedel för grundskolan, Vårt Samhälle, Se Möjligheterna, Min Framtid och ekonomi samt processutbildningen UF-företagande för gymnasieungdomar som alla främjar entreprenörskap i skolan. Utbildningen UF-företagande har funnits i Sverige i över 40 år och vänder sig till gymnasieungdomar som får möjligheten att driva ett UF-företag under ett läsår på gymnasiet som är kopplat till en kurs på skolan. www.ungforetagsamhet.se 

 

Eventuella frågor besvaras av: 

Hanna Edström, Regionchef Ung företagsamhet i Östergötland 

Tfn: 0705 87 30 10

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.