Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Spännande utmaningar mötte UF-företagare på Vreta Utbildningscentrum
Vinnare Länsförsäkringar Östgöta

Spännande utmaningar mötte UF-företagare på Vreta Utbildningscentrum

Onsdagen den 20:e september innebar en speciell dag för UF-företagare på Vreta Utbildningscentrum. Klassen fick då besök av Länsförsäkringar Östgöta som i samarbete med Ung Företagsamhet bjöd in eleverna att delta en casetävling kopplat till försäkringsbranschen. Klassen delades in i lag och det vinnande laget får i oktober besöka Länsförsäkringar Östgötas ledningsgrupp för att berätta om deras lösning på ett försäkringsrelaterat problem.

- Vi har stöttat Ung Företagsamhet sedan årtionden och i år ville vi göra något nytt, säger Ewa Lindholtz, ansvarig för samarbeten på Länsförsäkringar Östgöta. Därför kontaktade vi Ung Företagsamhet och spånade på ett nytt upplägg där vi får en närmare kontakt med eleverna. Vi landade i att låta eleverna lösa några case kopplat till försäkringsbranschen.

Utmaningarna som gymnasieeleverna fick på sitt bord handlade bland annat om hur man kan förebygga kem, GPS och sadelstälder, men även hur man kan jobba brandskadeförebyggande i skog och mark.    

- Vi bryr oss om ungdomarnas tankar och idéer och tycker att det har varit väldigt spännande att lyssna till elevernas lösningsförslag, säger Ewa Lindholtz

Med från Länsförsäkringar Östgöta var också Bertil Jansson, naturskadespecialist på Länsförsäkringar Östgöta som fick lyssna på elevernas idéer och presentationer.

- Det finns en hög kreativitet och vilja att lösa de utmaningar som vi har gett eleverna. Lösningarna som de presenterar är annorlunda från de idéer som vi brukar få till oss. Det är väldigt roligt att lyssna på, säger Bertil Jansson.  

Det vinnande laget, som i oktober fårträffa Länsförsäkringar Östgötas ledningsgrupp, tog fram flera lösningar på hur sadelstölder skulle kunna förebyggas. Sadelstöldsgruppens lösningar var smarta, men ändå enkla och innefattade relativt enkla metoder för att förebygga sadelstölder.

Ung Företagsamhet riktar ett stort tack till Länsförsäkringar Östgöta som ville anordna denna dag tillsammans med oss.


 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.