Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Vinnarna av Grundskoleutmaningen i Motalas digitala klasskamp!

Vinnarna av Grundskoleutmaningen i Motalas digitala klasskamp!

Vilka fantastiska lösningar och innovationer elever från 43 klasser i Motala kommun har presenterat för Reklam & co! Reklam & co, företagare, kommunanställda och personal från Ung Företagsamhet har nu gått igenom alla bidrag och röstat fram en vinnare i åk F-3, 4-6 och 7-9. 

F-3

Genom att visa engagemang för miljön och främja återvinning visar det starkt samhällsansvar. Det är inte bara kreativt utan också en lärande plattform för hållbarhet, vilket gör det till en värdig vinnare som inspirerar till en medveten livsstil.

F-3:s vinnare är... Fantastic Baribiehouse från Karlsunds skola

Barbie

4-6

Med stor entusiasm berättade det här gänget om en väl genomtänkt innovation. Där både återvinning och ett tänk för framtiden är med. Här återvinner man kartonger och bygger planteringslådor för odling – så att bina får mer mat och en större chans till överlevnad och ökning. Bra blick för hela kretsloppet. Här kan man odla även om man bor på balkong och prototypen  finns för solceller på odlingslådans tak. Grupper utstrålar ett gott samarbet och de förklarar sitt budskap tydligt.

4-6:s vinnare är... Planteringslådornarockarut från Kunskapsskolan

Plant

7-9

Genom att förvandla avfall till produkter som papperstallrikar och trädbestick visar de sitt åtagande för att skydda naturen. Gruppen visar förståelse för behovet av produkter samtidigt som de tar ansvar för miljön genom att använda återanvända material.

7-9:s vinnare är... ReForks från Mariebergsskolan

ref

Vinnarna vinner goda och spännande priser

Vinnarna kommer få gå till Hamnkrogen och äta hamburgartallrik och besöka IFK Motala bandy under en hemmamatch. Vinnarna i åk 4-6 och 7-9 kommer dessutom få presentera sitt bidrag under den stora regionala UF-mässan i Linköping den 14/2. 

Bidrag som gått vidare till Ung Företagsamhets regionala mässa

Juryn har även utsett fyra bidrag som stack ut extra och kommer få presentera sitt bidrag under den stora regionala UF-mässan i Linköping den 14/2. De här grupperna har även dem kommit fram till lösningar och innovationer som hjälper Reklam & co att utvecklas. 

Grupperna som genom sina innovationer och samhällsansengagemang som även dem får tävla den 14/2 är...

4-6

  • Masterbox från Bergvallaskolan
  • EcoFrame från Kunskapsskolan
  • VIMA PAPP från Bergvallaskolan
  • Boxplay från Kunskapsskolan

7-9

  • Återvunnen sjukvård från Mariebergsskolan
  • Görlis clothing från Skolgårda skola
  • SLIVES räddningskoja från Mariebergsskolan
  • precious Barbie från Skolgårda skola
  • Avfallspallen från Mariebergsskolan 

Samtliga som ska tävla i Linköping den 14/2 kommer få mer information under nästa vecka. 

Se bidrag
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.