Partners i Västernorrland

Ung Företagsamhet är en viktig del i uppbyggnaden av Västernorrlands och Sveriges framtid. Tillsammans med dig som partner utvecklar vi företagsamma människor.

Vi samarbetar på olika sätt med våra partners. Tillsammans tar vi ett helhetsgrepp kring frågor som integration, arbetsliv och entreprenörskap med målgruppen ungdomar eller lärare.

Grundskola

Forskning visar att kommuner som arbetar strategiskt med näringslivsutveckling och samarbetar med Ung Företagsamhet skapar fler jobb och bidrar till att invånarna stannar kvar eller flyttar tillbaka till sin hemkommun i högre utsträckning. UF-företagare startar dessutom företag i större utsträckning senare i livet, anställer fler personer i sina företag, har högre omsättning i sina och längre livslängd på sina företag än de som inte har drivit UF-företag.

- En viktig framgångsfaktor för oss i vårt arbete är att samverka med aktörer från näringslivet för att stärka kopplingen mellan skola och näringsliv, och där är samverkan med så många aktörer som möjligt en viktig pusselbit säger Elin Anderrson, regionchef Ung företagsamhet Västernorrland

Vi vill vara med och ge barn och ungdomar ökad kunskap om entreprenörskap

"Vi vill vara med och ge barn och ungdomar ökad kunskap om entreprenörskap och hur det är att driva företag. UF har en etablerad och väl fungerande verksamhet som tillsammans med ansvariga lärare kan ge barn och ungdomar rätt förutsättningar. Det kan vara skillnaden för att prova på och utveckla sin kreativitet, innovation och sitt företagande säger Maria Nyberg, rekryteringschef SCA."

"Genom att samarbeta med Ung Företagsamhet får fler unga chansen att utveckla sina entreprenöriella förmågor. Det är en förutsättning för Sveriges tillväxt", säger Josefine Uppling som jobbar med group public affairs på Swedbank.

"Ung Företagsamhet riktar sig precis till våra målgrupper och utbildar i entreprenörskap. För oss var det som att slå två flugor i en smäll när vi träffade Ung Företagsamhet. Vi beslutade då att det är bättre att stödja en organisation som arbetar på ett bra sätt med entreprenörskap istället för att vi skulle hitta på något eget", berättar Lena Litens som är ansvarig för Hakon Swenson stiftelsen inom ICA-koncernen.

"Vi på KPMG brinner för företagande som drivkraft i samhället. Vi delar med oss av vår expertkunskap inom redovisning till UF-företagare. I utbyte får vi värdefulla insikter om vad som är viktigt för framtidens unga entreprenörer", förklarar Patrik Anderbro, vd på KPMG.

"Sverige behöver fler framgångsrika företag. Dagens ungdomar är framtidens företagare och därför en viktig målgrupp för Almi Företagspartner. Ung Företagsamhet bedriver en unik verksamhet som stimulerar unga människor att prova på att driva företag. Genom att stödja Ung Företagsamhet ökar kunskapen om Almis erbjudande i form av rådgivning, lån och riskkapital", säger Göran Lundwall, vd och koncernchef Almi.

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD, PÅ RIKTIGT!

GULDPARTNERS I VÄSTERNORRLAND

SILVERPARTNERS I VÄSTERNORRLAND

BRONSPARTNERS I VÄSTERNORRLAND

                                                            UF- ÄNGLAR

EXPRESSFIRMA ALLTJÄNST - BIZMAKER - HNEF

OFFENTLIGA PARTNERS