Partners i Västernorrland

Ung Företagsamhet är en viktig del i uppbyggnaden av Västernorrlands och Sveriges framtid. Tillsammans med dig som partner utvecklar vi företagsamma människor.

Vi samarbetar på olika sätt med våra partners. Tillsammans tar vi ett helhetsgrepp kring frågor som integration, arbetsliv och entreprenörskap med målgruppen ungdomar eller lärare.

Forskning visar att kommuner som arbetar strategiskt med näringslivsutveckling och samarbetar med Ung Företagsamhet skapar fler jobb och bidrar till att invånarna stannar kvar eller flyttar tillbaka till sin hemkommun i högre utsträckning. UF-företagare startar dessutom företag i större utsträckning senare i livet, anställer fler personer i sina företag, har högre omsättning i sina och längre livslängd på sina företag än de som inte har drivit UF-företag.

- En viktig framgångsfaktor för oss i vårt arbete är att samverka med aktörer från näringslivet för att stärka kopplingen mellan skola och näringsliv, och där är samverkan med så många aktörer som möjligt en viktig pusselbit säger Elin Anderrson, regionchef Ung företagsamhet Västernorrland

Ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet

"Vi vill vara med och unga ökad kunskap om entreprenörskap och hur det är att driva företag. UF har en etablerad och väl fungerande verksamhet som tillsammans med ansvariga lärare kan ge barn och ungdomar rätt förutsättningar. Det kan vara skillnaden för att prova på och utveckla sin kreativitet, innovation och sitt företagande" säger Maria Nyberg, rekryteringschef SCA.

"Genom att samarbeta med Ung Företagsamhet får fler unga chansen att utveckla sina entreprenöriella förmågor. Det är en förutsättning för Sveriges tillväxt", säger Josefine Uppling som jobbar med group public affairs på Swedbank.

"Vi på EY är stolt partner till Ung Företagsamhet som stöttar unga entreprenörer till ökad företagsamhet. Ung Företagsamhet ger unga entreprenörer en chans att prova sina vingar för att i framtiden växa i sin roll som entreprenörer." säger Marie Lundin EY

"Vi på KPMG brinner för företagande som drivkraft i samhället. Vi delar med oss av vår expertkunskap inom redovisning till UF-företagare. I utbyte får vi värdefulla insikter om vad som är viktigt för framtidens unga entreprenörer", förklarar Patrik Anderbro, vd på KPMG.

"För oss på Fostira är det viktigt att ta vårt ansvar genom att ge tillbaka till Västernorrlands ungdomar så att fler vågar tro på sig själva för uppnå sina drömmar. Genom att stötta Ung Företagsamhet Västernorrland får fler unga en möjlighet att utveckla sitt entreprenörskap som i sin tur bidrar till tillväxt i länet både på kort och på lång sikt."  säger Alexander Möllersen, grundare och ägare FOSTIRA

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD, PÅ RIKTIGT!

GULDPARTNERS I VÄSTERNORRLAND

SILVERPARTNERS I VÄSTERNORRLAND

BRONSPARTNERS I VÄSTERNORRLAND

OFFENTLIGA PARTNERS

UF-SKOLOR