Hem / Nyheter & Event / Rådgivarträff

Rådgivarträff

Den 29 september arrangeras det en rådgivarträff för Gotlands UF-företagare som startar sitt företag nu under höstterminen. Vid den här tiden, när de unga entreprenörerna har hittat sin grupp och är i uppstartsfasen ingår det att hitta en eller flera rådgivare.

En rådgivares roll kan variera beroende på UF-företagets behov, men i slutändan är det UF-företaget tillsammans med rådgivare som lägger upp sin individuella plan. Att ha en rådgivare ingår i de obligatoriska momenten under UF-året och personen i fråga kommer agera bollplank åt eleverna när de kör fast eller behöver råd utifrån. 

Under rådgivarträffen bjuder vi in samtliga UF-företagare för en dag av speed dejting. De får chansen att träffa flertalet olika typer av rådgivare  för att dels få träna på sin presentationsteknik, dels få lära sig mer om vad de faktiskt söker hos en rådgivare. Efter dagens slut har eleverna mer kött på benen och några kommer ha hittat den rådgivare de inte visste fanns. 

Att vara rådgivare
Att vara rådgivare till ett UF-företag är både lärorikt och roligt – men det kan också vara utmanande. Som rådgivare gör du en insats för unga människor och bidrar till att unga får utvecklas och växa.
Huvudansvaret för UF-företaget har eleverna själva, men tillsammans med sin rådgivare skapas bättre förutsättningar att lyckas med sitt företagande, och även att utvecklas som individer.
Du som rådgivare blir en viktig tillgång för UF-företagarna, och du har chans att dela med dig av din erfarenhet från arbetslivet och vara ett bollplank för idéer och tankar.

UF-företagarna har förstås väldigt olika behov – vissa behöver mindre stöd och andra mer. I rådgivarrollen kan det ingå att stötta UF-företaget med kunskap inom specifika områden som exempelvis hållbarhet,
ekonomi, produktutveckling eller marknadsföring. Men det kan också handla om att peppa, coacha och finnas där.

Rådgivarbank
Du kan välja att finnas med i vår rådgivarbank, vilket betyder att du finns tillgänglig som rådgivare. Här kan UF-företagen läsa om dig, dina kompetenser och dina kontaktuppgifter. Kontakta oss!

Kontakta UF Gotland

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.