Regional information till dig som är verksam på grundskolan i Kalmar län

Välkommen till Ung Företagsamhet i Kalmar län! 

Vi jobbar för att ge dig som är pedagog, rektor eller SYV inom grundskolan så bra förutsättningar som möjligt att komma igång med samt utveckla det entreprenöriella lärandet på din skola.

Vi erbjuder inspirationsträffar, både fysiska och digitala, för att ge dig och dina kollegor inspiration och idéer kring hur ni kan jobba med entreprenörskap ämnesintegrerat med eleverna. Vi erbjuder även kompetensutveckling inom entreprenörskap inom grundskola för både skolledning och pedagoger - på både kommunnivå och skolnivå. Och detta är helt kostnadsfritt.

Hos oss hittar du färdigplanerat material i form av läromedel, lärarhandelningar, digitala lärmoduler, digitala spel, filmer, kreativitetövningar och mycket mer! Det är bara att registrera sig på vår hemsida och logga in så får du tillgång till allt du behöver för att komma igång!

Kontakta gärna våra projektledare inom grundskola för mer information om vad vi kan göra för dig och din skola.

 

 

 

 

Nyfiken på entreprenörskap

Vi erbjuder ett kortare inspirationspass för lärarlaget där vi träffar er och berättar mer om entreprenörskap i skolan, entreprenöriellt lärande och hur vi på Ung Företagsamhet kan finnas som stöd och metod i klassrummet.

 

 

Utbildningar och workshop

Våra utbildningar och workshops utgår från våra läromedel och skräddarsys utifrån era önskemål och behov. De kan till exempel handla om fördjupning i ett specifikt läromedel/aktivitet eller inspiration kring hur ni kan koppla läromedlet till samhället utanför skolan.

 

 

Event med eleverna i fokus

Vi genomför större event, tävlingar och utställningar kopplade till våra läromedel där skolor i Kalmar län är varmt välkomna att delta. Vi inspirerar och stöttar gärna arbetslag kring upplägg för temadagar och projekt inom entreprenörskap och visar om hur våra läromedel kan användas som ett spännande och värdefullt verktyg.

Vill du veta mer?

Anna Hofvergård
Regionchef, Kalmar
Kontakta mig om:
Partnerskap och samarbeten.