Hem / Nyheter & Event / Skåne / 2Hand UF från Lund först i Skåne att registrera sig som unga företagare
2HAND UF

2Hand UF från Lund först i Skåne att registrera sig som unga företagare

Onsdagen den 1:e september öppnade möjligheten till att registrera UF-företag i Sverige. Många var redo och bara efter några minuter hade 100-tals gymnasieungdomar tagit chansen till att bli unga företagare.

Ett av de första företagen i Sverige till att registrera sig och först i Skåne var 2Hand UF. Ett företag som består av fem elever som går årskurs 3 på Polhemsskolan i Lund. Deras affärsidé är att sälja second hand kläder till ett bra pris men även till viss grad designa om second hand kläder för att ge de ett nytt liv. 

- Vi är alla intresserade av kläder och har ganska bra koll på marknaden. En hel del kläder är nästan mer eftertraktade som secondhand än som nya, säger Måns som är marknadsansvarig på 2Hand UF.

Försäljningen kommer ske mycket via digitala kanaler som bland annat Instagram och andra appar. Men funderingar finns även på att starta upp en egen hemsida. Sortimentet kommer variera efter säsong och man kommer kunna hitta välkända märken som Levis och Diesel hos 2Hand UF.

 - Just nu är det fokus på att få in en del riskkapital men vi planerar att köra igång med försäljningen så snart som möjligt, förhoppningsvis inom de närmsta veckorna, fortsätter Måns.

Förutom Måns Wahlgren består 2Hand UF även av Elias Lundgren, Carl Lundström, Dion Krasniqi och Hampus Andersson. De alla har pratat om affärsidén sen länge och ser framemot att driva UF-företag.

- Hela processen med att få skapa sitt eget företag, testa en idé och sälja ser vi framemot. Man vet redan att man kommer lära sig mycket av detta, avslutar Måns.

På instagram heter företaget: 2handuf

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.