Hem / Nyheter & Event / Skåne / Ängelholm är Årets UF-kommun i Skåne

Ängelholm är Årets UF-kommun i Skåne

Inför det skånska näringslivet korades förra veckan Ängelholms kommun till Årets UF-kommun i Skåne. Kommunen har under de senaste åren utvecklat sitt arbete med ungt entreprenörskap på såväl kommunens grundskolor som gymnasium och har gjort det till den grad att de utmärker sig främst i Skåne.

På Ung Företagsamhet Skånes partnerträff, kopplad till evenemanget StartUp 2023, delades förra torsdagen det prestigefulla priset "Årets UF-kommun" ut. Här tas hänsyn till de skånska kommunernas arbete med skola/näringsliv, deras strategiska arbete med entreprenörskap och samarbetet med Ung Företagsamhet Skåne.

I Ängelholm har det setts en stor ökning i antalet UF-företagare samt i mängden engagerade lärare på grundskolan. Inte minst har Ängelholms gymnasieskola utmärkt sig i sitt arbete med UF-företagande.

- Det är väldigt trevligt och visar på att vi gjort något rätt, säger Jonas Karlsson, lärare i ekonomi och juridik på Ängelholms gymnasieskola, till Helsingborgs Dagblad.

Motiveringen för Årets UF-kommun 2022/2023 lyder:

Årets UF-kommun 2022/2023 har utvecklat sitt arbete med entreprenörskap och företagsamhet på alla fronter. Andelen grundskolelärare som arbetar med Ung Företagsamhet har ökat kraftigt, samtidigt som UF-företagandet i kommunen blomstrar.

Genom gedigen samverkan med näringslivet och ett stort engagemang för att unga i alla åldrar ska få utveckla sin företagsamhet, så har kommunen utmärkt sig framför alla andra i Skåne. Engagemang leder till framgångar och under det gångna året prisades UF-företag från kommunen för sina insatser.

Årets UF-kommun 2022/2023 är Ängelholms kommun!

Vinnare av Årets UF-kommun

2022/2023: Ängelholms Kommun

2021/2022: Vellinge Kommun

2020/2021: Kristianstads Kommun

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.