Hem / Nyheter & Event / Skåne / Kronprinsessparet bjöd in UF-företagare på middag
Prins Daniel och Prinsessan Victoria med UF-företag

Kronprinsessparet bjöd in UF-företagare på middag

Under onsdagen besökte Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Skåne där de träffade ett flertal skånska företag. På kvällen bjöd landshövdingen, Annelie Hulthén, på middag i residenset i Malmö. Inbjudna var ett tiotal UF-företagare.

- De var väldigt enkla att prata med, man var nervös men nervositeten försvann fort. Samtidigt som det var familjärt var det även mycket fokus på företagsamhet och det var häftigt, berättar Per-Anton Persson från Pallet UF.  

Det var VD:n i varje företag som blev inbjudna och totalt var ett tiotal skånska UF-företag representerade under kvällen. UF-företagen fick mingla, pitcha sina idéer och äta middag med kronprinsparet.  

-Vi fick tips om hur man ska tänka, vem man ska arbeta med. Victoria och jag pratade mycket om vår idé och hur den hjälper samhället genom att hjälpa äldre, säger Samuel Ljungholm från Vardagsnära UF.  

Prins Daniel sitter i Ung Företagsamhet Sveriges styrelse sen ett antal år tillbaka och är engagerad i de ungas företagsamhet, vilket Maja Szokolay från Heja Havre UF snabbt märkte: 

- De var väldigt nyfikna och intresserade att höra om vad vi tycker om entreprenörskap. Väldigt engagerade kring ungt företagande. Sen gav de oss bra tips som att våga satsa. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.