Hem / Nyheter & Event / Skåne / Plant Your Journal UF är Årets UF-företag!

Plant Your Journal UF är Årets UF-företag!

UF-Mästerskapen i Skåne är över och det blev Plant Your Journal UF från ProCivitas Malmö som tog hem den prestigefulla titeln Årets UF-företag. I en fullsatt kongressal på Malmö Live fick publiken under måndagskvällen en glimt av Skånes framtid, när årets främsta unga entreprenörer prisades.

Redan i januari lämnade Klaudia Zielinska, Desire Covic och Alma Svensson Dahl in sitt första tävlingsbidrag till tävlingen Årets UF-företag. De har därefter tagit sig igenom såväl kvalpitchar som skrivande av företagsrapport för att nå Tävlingsdagen 2023 på Malmö Live.
Det har varit långa dagar med mycket arbete. Vi har behövt motivera varandra genom jobbiga stunder där vi inte haft orken. Men vi klarade det och nu kan man pusta ut efter allting! säger Klaudia Zielinska, VD. 

Tävlingsdagen 2023 drog igång redan på förmiddagen då Plant Your Journal UF klev in som första UF-företag i juryrummet för Årets UF-företag. 6 timmar senare var det fortfarande det UF-företag som imponerat mest på juryn och efter en sprakande prisutdelning stod UF-företaget som vinnare. En prisutdelning som Klaudia inte minns mycket från:
Jag minns inte så mycket från igår om jag ska vara ärlig. Det var så mycket känslor och så mycket adrenalin och som tog över, så jag har bara sett videos efteråt på vad vi sa och vad som hände.

Årets Socialt Hållbara UF-företag
Det var många nervösa UF-företagare som föreberdde sig inför pitch under dagen. Det fanns dock inga tecken på nervositet hos Rytmus Malmöföretaget, Röster från Söder UF, som kände sig lugna över sin prestation och vars pitch räckte hela vägen till en vinst i Årets Socialt Hållbara UF-företag. Podcastgänget, som vill få alla Malmöbors röster hörda, är del av den SM-trupp som representerar Skåne i Stockholm i maj.

Storslam för ProCivitas Malmö
När prisutdelningen drog igång på kvällen var det UF-företagarna och lärarna på ProCivitas Malmö e som fick jubla absolut mest, med hela 6 vinster i de totalt 14 tävlingskategorierna. Allra högst var nog jublet när UF-läraren Åsa Götze vann priset som Årets UF-lärare 2023. Syskonskolorna ProCivitas Helsingborg och ProCivitas Lund stod för 3, respektive 1 vinst(er) - ett tydligt kvitto för skolkoncernens stora satsning på entreprenörskap.

Nästa steg - SM
Nu väntar SM i Ung Företagsamhet för alla de skånska vinnarna. På knappt två månader ska UF-företagarna finslipa sina tävlingsbidrag och montrar, och återigen samla mod för att ta klivet in i juryrummet. Men redan dagen efter den regionala prisutdelningen ser Klaudia Zielinska och Plant Your Journal UF fram emot utmaningen.
-Vi känner oss redo. Stockholm här kommer vi!

Här är samtliga vinnare:
 • Årets UF-företag Plant Your Journal UF, ProCivitas Malmö 
 • Årets Säljare Johanna Ottosson, Biobox UF
 • Årets Vara Plant Your Journal UF, ProCivitas Malmö 
 • Årets Tjänst Tenghagens UF, Österänggymnasiet Kristianstad
 • Årets UF-skola Nova Gymnasium, Simrishamns Kommun
 • Årets UF-lärare Åsa Götze, ProCivitas Malmö
 • Årets Ekologiskt Hållbara UF-företag YouthBooks UF, ProCivitas Helsingborg
 • Årets Socialt Hållbara UF-företag Röster Från Söder UF, Rytmus Malmö
 • Årets Innovation Incendio UF, ProCivitas Malmö
 • Årets Hantverkare Mer Än En Bok UF, ProCivitas Malmö
 • Årets Monter Incendio UF, ProCivitas Malmö
 • Årets Tech UF-företag Scan Records UF
 • Årets Grafiska Profil Skånung UF, ProCivitas Lund
 • Årets Digitala Närvaro Holy Grains UF, ProCivitas Helsingborg
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.