Hem / Nyheter & Event / Skåne / Succé för årets Sydlärarkonferens!

Succé för årets Sydlärarkonferens!

Vartannat år arrangerar Ung Företagsamhets Syd-regioner, dvs Halland, Skåne, Blekinge, Kalmar, Jönköping och Kronoberg, en stor lärarkonferens för regionernas UF-lärare. I år intog lärarna Jönköping och Hooks Herrgård.

Senast det begav sig, 2022, arrangerades lärarkonferensen på Hotell Tylösand. Denna gång samlades 100 UF-lärare på fantastiska Hooks Herrgård utanför Jönköping för att under ett intensivt dygn ta del av intressanta föreläsningar, utbyta erfarenheter med kollegor, äta gott och umgås!

Torsdag förmiddag inleddes med att lärarna delades upp i fyra grupper och därefter följde fyra intensiva timmar med föreläsningar där grupperna roterade runt hos de olika föreläsningarna. Dagens föreläsare var: Filip Reineby, "den stammande retorikern", som tog oss igenom den perfekta pitchen. Snacka om kompetent föreläsare med mycket kunskap på ämnet då Filips analyserat hundratals pitchar i program som Draknästet, Dragons den och Shark tank!

Ett nästan obligatorisk föreläsningsinslag på våra konferenser är en UF-alumn. Denna gången gästades vi av Emil Falk, som var en del av trion som kammade hem majoriteten av SM-medaljerna med sitt UF-företag Noll Deponi 2021. Han berättade om sin makalösa resa, sina lärdomar och insikter och gav handfasta tips till UF-lärarna att ta med sig tillbaka till klassrummet.

Petrus Ekbladh, till vardags på Science Park Jönköping, var på plats och föreläste samt guidade oss i AI:ns fascinerande universum. Vi fick förståelse för hur otroligt brett och effektivt AI kan bli om det används på rätt sätt och vi fick se hur löljigt snabbt och enkelt Chat GPT kunde skapa, vad som såg ut att vara, en väldigt genomarbetad affärsplan!

Christian Frick från Companion Halland delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter kring företagande och social hållbarhet. Vad innebär begreppet egentligen och hur kan UF-företagare arbeta med det rent konkret? 

Efter en fullspäckad dag väntade någon timme i spabadet där flera vågade sig ner i det utsågade hålet i sjön och tog ett uppfriskande vinterbad! Därefter blev det mingel tillsammans med Fortnox som berättade om varför de samarbetar med Ung Företagsamhet och vilka erbjudanden de har till UF-företagarna och UF-lärarna. Kvällen avslutades med en underbart god middag och ett musikquiz med både UF- och sydkopplingar.

Fredagen inleddes med storsamling efter frukost och därefter delades lärarna in i grupper om cirka 8 lärare, baserad på vilket program de handleder i UF-företagande. Erfarenhetsutbyte stod på schemat och efter ytterligare samling och gemensam avslutning så lämnade vi alla Hooks Herrgård fulla med inspiration och härliga minnen!

Några av UF-lärarnas kommentarer från konferensen:


-Bra föreläsningar och härligt att få byta miljö och hinna prata ordentligt med nya och gamla kollegor.

-Variation av föreläsningar (ovanligt att pricka rätt på samtliga - bra jobbat!), många pauser, lagom lång dag och tid för spa och egentid, oerhört trevligt ställe, bra tid för erfarenhetsbyte


-Fint upplägg! Skönt att bli lotsad mellan de olika lokalerna. Bra att inte vara i samma grupp som kollegan. Fantastiska föreläsare - både innehållsmässigt och ”pedagogiskt”. Jättehärlig miljö och god mat.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.