Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Oxelösunds Hamn ökar sin insats för unga entreprenörer genom Ung Företagsamhet

Oxelösunds Hamn ökar sin insats för unga entreprenörer genom Ung Företagsamhet

Länge har Oxelösunds Hamn, The All Inclusive Port, stöttat Ung Företagsamhet. Nu växlar det upp samarbetet och sätter Oxelösund på UF-kartan.

Genom att agera säkert, skapa tillväxt och utveckla hållbart vill Oxelösunds Hamn bli Östersjöns ledande hamnterminal med Europas bästa stuveri. Entreprenörskap genomsyrar ett bolag som Oxelösunds Hamn då man snabbt måste tänka om, och kanske lösa problem på grund av väder och vind. Det är därför Ung Företagsamhet och Oxelösunds Hamn passar så bra ihop. Som UF-företagare tränas du i förmågor såsom problemlösning, samarbete och ledarskap. Detta är förmågor som i allra högsta grad efterfrågas på en arbetsplats såsom Oxelösunds Hamn.

”Våra framgångsfaktorer går att koppla till samma egenskaper som vi tror oss hitta hos unga entreprenörer, därför stödjer vi Ung Företagsamhet i Södermanland.” Säger Douglas Heilborn, VD för Oxelösunds Hamn.

Ung Företagsamhet är mest kända för sitt arbete med UF-företagande på gymnasiet, där eleverna får starta driva och avveckla ett eget UF-företag under ett år. Men det finns väl ingen gymnasieskola i Oxelösund tänker du?
Genom Ung Företagsamhets läromedel för grundskolan, som handlar om Entreprenörskap, samhällskunskap och arbetsmarknadskunskap, får även barn i yngre åldrar möjligheten att träna sina entreprenöriella förmågor. Och en satsning görs nu för att fler elever lokalt i Oxelösund ska få möjlighet att träna dessa förmågor under skoltid.

För Oxelösunds Hamn handlar det dock inte bara om att göra skillnad lokalt. Regional utveckling är något som företaget håller varmt om hjärtat. Det finns studier som visar att de som drivit ett UF-företag under gymnasietiden, i större utsträckning startar företag som blir mer konkurrenskraftiga än andra. Alumnerna blir dessutom intraprenörer och når i större utsträckning chefspositioner samt har färre arbetslöshetsdagar än de som inte drivit ett UF-företag. Detta bidrar i allra högsta grad till regional utveckling och till Södermanlands framtida tillväxt.

Med hjälp av det ökade stödet kan nu Ung Företagsamhet i Södermanland fortsätta att arbeta för att fler unga ska få möjlighet att utveckla sina entreprenöriella förmågor, både i grundskolan, men också genom UF-företagande på gymnasiet.

Som en del i det uppväxlade samarbetet kommer man att kunna hitta Oxelösunds Hamn på Futurezone under den regionala UF-mässan Entreprenörskap på riktigt den 14 mars på Rosvalla i Nyköping. En Zon för aktörer från samhället som vill rekrytera, eller visa upp vilka val som finns efter UF-året.

För mer info kontakta: Charlotte Göthberg, 0706122510.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.