Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Ansök till UF till AB-stipendiet

Ansök till UF till AB-stipendiet

Vi söker efter dig* som...

  • under gymnasiet startade, drev och avvecklade ett UF-företag. Du måste vara medlem i UF alumni för att söka stipendiet.
  • idag behöver kapital för att förvekliga din affärsidé eller utveckla ditt redan befintliga företag.

*Stipendiet går även att söka i grupp, förutsatt att de som representerar företaget i den här ansökan, är UF-alumner.

Juryn bedömer
Juryn bedömer faktorer som är kopplade till affärsidén samt individuella egenskaper.

  • Affärsidéens trovärdighet och potential
  • Affärsidéens ekonomiska lönsamhet och hållbarhet
  • Dina entreprenöriella förmågor, affärsintresse och framtidsvisioner 

Vinst
Stipendietagaren erhåller 50 000 kronor.

Stipendiepengarna ska gå till företagets utveckling. Ung Företagsamhet önskar en kort summering vad pengarna har gått till inom sex månader efter utbetalning.

Så söker du
Du söker enkelt via webbformuläret nedan senast 8 november 23.59. Du behöver logga in eller registrera dig som medlem i UF alumni (medlemskapet är gratis och gäller i ett år). Du får besked om du är finalist eller inte i mitten av november. Vinnaren avslöjas under ett digitalt alumnievent i november/december. 

Du ombes lämna in följande i din ansökan:

  1. Personbeskrivning – beskriv och ge konkreta exempel på dina entreprenöriella förmågor, affärsintresse och framtidsvisioner. Beskriv varför du valt att satsa på den här affärsidén. Max 1 A4-sida. Du kan välja att komplettera personbeskrivningen med en videopresentation av dig själv. Videon får vara max 2 minuter lång.
     
  2. Affärsplan – beskriv affärsidén, marknaden och ekonomin. Din affärsplan behöver visa på att affärsidén är trovärdig och har potential. Lägg stor vikt i de ekonomiska delarna och budgeten – visa på att affärsidén är ekonomiskt lönsam och hållbar. Max 10 A4-sidor.

Via formuläret kan du även nominera en annan UF-alumn. Bifoga då en nominering istället för personbeskrivningen och skicka med UF-alumnens affärsplan.

Ansök här

Notera att du måste vara registrerad medlem samt inloggad för att kunna skicka in din ansökan. Vid eventuella frågor, mejla emma.truve@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.