Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Här är vinnarna i Plastslöjd 2023

Här är vinnarna i Plastslöjd 2023

Plast är ett material som fyller flera viktiga behov i vårt samhälle, samtidigt som den skadar både människor, djur och natur. Naturen klarar inte av att bryta ner plasten vilket gör att det varje år hamnar flera miljoner ton plast i naturen – från toppen på Mount Everest till botten av de djupaste haven. Plastslöjd är ett initiativ för att öka skolelevers förståelse för problemen med plast i naturen.

Första steget för eleverna var att ge sig ut och städa sitt närområde från plast. För att ge eleverna en bättre bakgrundskunskap har instruktionsfilmer om plast visats. Efter detta öppnades möjligheten upp för eleverna att skapa av plasten. De fick inspiration genom möjliga förslag på en lampa, en skulptur, ett smycke eller varför inte en prototyp till en uppfinning? Önskemålet från tävlingsvärdar och jury var att eleverna gärna skulle skapa något som löser ett problem i samhället eller för miljön! Eleverna har fått tävla med sina plastslöjdsuppfinningar i Ung Företagsamhets Digitala utställning. I plattformen har eleverna arbetat med både med text och grafiskt material genom att presentera sina idéer, lägga upp bilder, filmer och koppla ihop sin idé med FN:s globala mål.

Klicka dig vidare nedan för att se vilka de fyra vinnarna är. Vinnarna belönas med 5000SEK vardera till klasskassan. De två första vinnarna som presenteras avser mellanstadiet, samtidigt som vinnare tre och fyra representerar högstadiet. 

Läs om vinnarna här!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.