Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Ikväll avgörs SM i Ung Företagsamhet 2021!

Ikväll avgörs SM i Ung Företagsamhet 2021!

Kl. 19:00 ikväll avgörs SM i Ung Företagsamhet 2021, där 205 finalistföretag och över 800 elever från hela landet gör upp om SM-guld i en mängd olika kategorier. ”Årets UF-företag” utses, där vinnaren får representera Sverige i EM. SM invigs av Prins Daniel och i juryn sitter representanter från näringslivet. Stockholmsregionen har hela 27 finalister där 24 är UF-företag medan tre tävlar i individuella kategorier. 

Finaltävlingarna inleddes under förra veckan och fortsätter fram till prisutdelningen ikväll, som sänds live kl.19:00 på Ung Företagsamhets hemsida. För andra året i rad hålls både tävlingar och prisutdelning helt digitalt.

Stockholmsregionen har i år spännande finalister och affärsidéer. Bland affärsidéerna ser vi allt ifrån designföremål skapade av återvunnen plåt, säkerhetssystem för batteriet till din el-cykel och trendiga basplagg gjorda av hampa till workshops för att underlätta skolgången för högstadieelever och adoption av koraller.

”Det känns förstås otroligt roligt att se så många bra affärsidéer från Stockholm i SM-final i Ung Företagsamhet. Eleverna har haft det tufft i pandemin men det är härligt att se hur de har kämpat hela vägen in i mål och till nationell final. Vi är väldigt laddade inför prisutdelningen ikväll– heja Stockholm! ”, säger Johannes Crona, regionchef på Ung Företagsamhet Stockholm.

SM-finalister från Stockholm:

Afterlife UF
AMIE UF
Black Lab Media UF
Cibus UF
CoReef UF
M66 UF
Earth Bags UF
Ekogran UF
ESAS UF
Future Generations UF
GO PLAY UF
Good Morning Bread UF
Hemply UF
LightRight UF
Närgoda UF
Packat och Klart UF
PASITHÈ UF
Playfulpush UF
RePlåt UF
RUT UF
SixPack UF
Smartlock UF
Starta Din Framtid UF
Ung Resurs UF
Kevin Åhlqvist - Chillin UF
Daniel Flores - Be Aware UF
Carl-Petter Bergh - UF-lärare Nacka Gymnasium


För mer information, kontakta:
Johannes Crona, regionchef Ung Företagsamhet Stockholm
Tel: 070 968 66 43, johannes.crona@ungforetagsamhet.se

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat över 480 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och ca 130 anställda i hela landet. Vi stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.