Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Plastslöjd - en ny aktivitet för elever i årskurs 4-9

Plastslöjd - en ny aktivitet för elever i årskurs 4-9

Idag lanserar Ung Företagsamhet Stockholmsregionen en ny spännande aktivitet för elever i årskurs 4-9, Plastslöjd!

Plast är ett material som fyller flera viktiga behov i vårt samhälle, men det finns också väldigt mycket med plast som är fruktansvärt dåligt. När plasten hamnar i naturen blir den skadlig för människor och livsfarlig för djuren. Det finns delar i samhället där plasten fortfarande är helt nödvändig, till exempel inom högteknologin, men inom en hel del andra områden måste plastanvändningen minskas och ersättas av mer hållbara alternativ.

Dessutom behöver vi bli mycket bättre på att återvinna och inte minst återanvända plast. För trots att de flesta är medvetna om att vi använder alldeles för mycket plast, så saknas kunskap om hur vi kan ta tillvara den plast som redan finns. Det är det plastslöjd handlar om.

Tillsammans samlar vi in, sorterar, skapar och delar. Den insamlade plasten använder ni för att skapa något. En lampa, en skål, en plastskulptur eller varför inte en prototyp till en uppfinning som ni har kommit på? Gärna något som löser ett problem i samhället eller för miljön. Var med och ta fighten mot plasten.

Projektet avslutas med att fyra bidrag vinner 5000 kr till klasskassan och den klass som samlar in mest plast vinner biobiljetter till alla. 

Initiativet vänder sig till mellan och-högstadieskolor runtom hela Stockholm och uppmanar på ett enkelt och roligt sätt att engagera elever i en av vår tids viktigaste miljöfrågor. Ett initiativ som Ung Företagsamhet Stockholm i samarbete med Tekniska Museet, Håll Sverige Rent, Hand in hand och projektet Waves of Change ställer sig bakom. Projektet genomförs med stöd från Svenska Postkodlotteriets drömfond.

Anmäl din skola till Plastslöjd i dag!

Frågor om Plastslöjd?
Läs mer om Plastslöjd
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.