Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Så många priser kammade Stockholm hem under SM 2023

Så många priser kammade Stockholm hem under SM 2023

Efter två intensiva, men också inspirerande dagar, har SM i Ung Företagsamhet 2023 nått sitt slut. En ynnest att få möjlighet att så träffa kreativa, inspirerande och företagsamma unga!

Med ca 230 stycken UF-företag samlade i Stockholmsmässan skapades ett högt tempo med blandning av spänning och glädje. Inför invigningen samlades SM-truppen från Stockholm med hela 103 deltagare - man kan minst sagt säga att man kunde ta på nervositeten och pirret. Väl på invigningen samlades Sveriges bästa UF-företag gästade både Prins Daniel och Ung Företagsamhets nya VD, Tove Jarl. Klockan 18.30 öppnades dörrarna upp för allmänheten att besöka Stockholmsmässan - en öppning som inte bara blev en succé, utan början på något stort! Några timmar senare var det dags för dag 2 av SM 2023. En fullspäckad dag som inkluderade pitchar, kundhantering och en storslagen galamiddag. Under middagen delades priser ut i 13 av 16 kategorier där Stockholms UF-företag fick med sig följande fina priser: 

🥇Fedex Access Award - EcoNet UF
🥇Årets Tjänst - EcoNet UF
🥈Fedex Access Award - Lekustik UF
🥈Årets Ekologiskt Hållbara UF-företag - EcoNet UF
🥈Årets Ekologiskt Hållbara UF-företag - DryPods UF
🥈Årets Hantverkare - Brixo UF 
🥈Årets Monter - Brixo UF

Topp 11 i Årets Monter - NAUTA UF
Topp 10 i Årets UF-företag - Greenworld UF & Full Koll UF
Nominerade i Årets Affärsplan - NAUTA UF 
Nominerade i Årets Tillväxtföretag - Goodtights UF
Nominerade i Årets Unga Ledare - Isolde Björnfot, Greenworld UF & Linus Nyman, KEEPSWEAT UF

FedEx Access Award 2023Bild

Motivering: “This UF company thoroughly impressed the FedEx jury with their clear vision to create a more sustainable relationship between the internet and the planet. Their vision captures the essence of innovation, connecting the world, community development and social responsibility. They are committed to connecting the world and will drive what’s next and have developed sustainable, global solutions that facilitate this and help develop the local communities. And the winner is.......EcoNet."

"Det känns jättebra, helt fantastiskt och har inte sjunkit in riktigt än. Det är ett kvitto på att vi gör något av värde. Vi tror på det själva och det är kul att vi når ut. Priset inkluderar ju alla UF-företag som är här på SM i Ung Företagsamhet så det känns stort."

Bild

Årets Tjänst

Motivering: 
”Med en tydlig vilja och hög innovationskraft har detta UF-företag tagit sig an ett tydligt behov. Genom att innovativt identifiera, reducera och kompensera är detta UF-företag bara i startgroparna att göra en global förändring. Vi ser fram emot att följa er resa. Årets tjänst går till EcoNet”.

 

 

Bortsett från de vinster som presenterats ovan, var det fantastiskt att få ta del av elever från såväl grundskolan som gymnasiet. Grundskoleelever fick möjlighet att visa upp projekt som de skapat under året, samtidigt som vi fick möta framtidens entreprenörer. Det är vad vi kallar företagsamhet. Bilder från projekt på grundskolan visas här: 

Bild

 

Klicka här för mer bilder från SM
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.