Hem / Nyheter & Event / Stockholm / SM i Ung Företagsamhet 2022

SM i Ung Företagsamhet 2022

Två inspirerande dagar fyllda med hårt slit, nervositet och mycket glädje har kommit till sitt slut. Det är dags att sammanfatta SM i Ung Företagsamhet 2022 och tacka Göteborg för att vi fick besöka er fina stad.

Trycket var stort när UF-eleverna släpptes in i mässhallen och fick bygga monter för att sedan ställa ut på Svenska Mässan som under dagarna lockade till sig tusentals besökare. SM i Ung Företagsamhet är tvådelat, både tävlingar med pitchar inför jury under dagarna men också en mässa där allmänheten är välkommen. Ett perfekt tillfälle för sälj och nätverkande, något som många UF-företagare tog tillvara på. 

Under den första dagen invigs SM då även flera priser delas ut, till Årets tillväxtföretag, Årets affärsplan, Årets årsredovisning, Från UF till AB-stipendiet samt SvD:s affärsbragd som Svenska Dagbladet delar ut. 

Under SM i Ung Företagsamhet pågår även bland annat en stor lärarkonferens med cirka 400 lärare från hela landet samt inspirationsföreläsningar och presentationer av elever från grundskolan som jobbar med Ung Företagsamhets läromedel.

SM i Ung Företagsamhet avslutades med en storslagen galamiddag och prisutdelning där elever, lärare, skolor och partners hyllades. Topp 4 i Årets UF-företag får äran att presentera sin pitch inför publiken som består av alla som deltagit under SM, något som många ser fram emot och har som mål. UFSTHLM var extra stolta när Werrano UF från Östra Reals gymnasium tog publiken med storm och presenterade sin affärsidé. 

Tack alla fantastiska elever, lärare, partners och medarbetare för två fantastiska dagar och allt engagemang i Ung Företagsamhet Stockholmsregionen! 

Resultat UFSTHLM 

1a Årets Tillväxtföretag, Werrano UF

2a Årets Säljare, Axel Mattsson och Tim Dahlstedt

2a Årets Monter, Upaint UF

2a Årets Tjänst, Zponz UF

2a Årets UF-företag, Werrano UF

2a Årets Reklamfilm, Pure UF 

Årets unga ledare, Salma Khalid och Karl Bellander 

Läs mer om övriga vinnare här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.