Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Ung Företagsamhet Stockholm söker en gymnasieansvarig

Ung Företagsamhet Stockholm söker en gymnasieansvarig

Ung Företagsamhet (UF) är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom UF-företagande och sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan med tre läromedel. Genom vårt arbete skapas fler företag och fler företagsamma medborgare eftersom barn och ungdomar ges möjlighet att träna entreprenöriella förmågor under skoltiden. Ung Företagsamhet Stockholm ansvarar för verksamheten i Stockholms län och är idag ett team bestående av ett tiotal anställda, främst pedagoger och unga inspiratörer, varav 5-6 personer arbetar inom verksamhetsområde gymnasiet.

Tjänsten är tillsatt

Tjänsten består i huvudsak av:

• Löpande stöd till lärare och skolledare som arbetar med UF-företagande

• Utveckla UF:s närvaro på (några av) de ca 100 skolor som vi arbetar med idag samt att etablera UF på nya skolor

• Planera och hålla i utbildningar och seminarier för lärare, både fysiskt och digitalt

• Visst ansvar för genomförande av elev- och lärarevent

• Tillsammans med övriga gymnasieteamet löpande utveckla verksamheten

• Möjlighet till arbetsledning av annan kollega kan förekomma i rollen

Din profil:

Rollen kräver att du är en utåtriktad och relationsbyggande person men också strukturerad och ordningsam. Vi ser gärna att du är en problemlösare och lagspelare som uppskattar att jobba tillsammans med kollegor i etablerade arbetssätt. Vi är en entreprenöriell organisation där du passar in om du gillar att arbeta självständigt och driva mot uppsatta mål. Du kommer ha många parallella arbetsuppgifter så det krävs att du kan sortera, prioritera och hantera stundtals intensiva perioder men också uthållighet i det långsiktiga och strategiska arbetet.

Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom pedagogik eller motsvarande och har några års erfarenhet av att jobba som gymnasielärare. Du har koll på bedömning, läroplaner, kursoch examensmål och har bra förståelse för skolans styrdokument. Vi ser gärna att du arbetat med entreprenörskap i skolan på något sätt och helst med vår processutbildning UFföretagande. Det är bra om du är bekväm med att jobba i en digital miljö och med digitala hjälpmedel. Vi eftersträvar också en jämlik könsfördelning och mångfald så vi ser särskilt positivt på sökande som kompletterar vårt nuvarande team.

Övrigt:

Vi har kollektivavtal genom Almega Tjänsteföretagen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde i augusti 2022. Välkommen med din ansökan via e-post till regionchef Johannes Crona senast fredag 20:e maj. Urval och intervjuer sker efter detta datum. E-post: johannes.crona@ungforetagsamhet.se

Tjänsten är tillsatt

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.