Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Ung Företagsamhet Stockholmsregionen söker en gymnasieansvarig

Ung Företagsamhet Stockholmsregionen söker en gymnasieansvarig

Ung Företagsamhet (UF) är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom UF-företagande och sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan med tre läromedel. Genom vårt arbete skapas fler företag och fler företagsamma medborgare eftersom barn och ungdomar ges möjlighet att träna entreprenöriella förmågor under skoltiden. Ung Företagsamhet Stockholm ansvarar för verksamheten i Stockholms län och är idag ett team bestående av ett tiotal anställda, främst pedagoger och unga inspiratörer, varav 5-6 personer arbetar inom verksamhetsområde gymnasiet.

Tjänsten består i huvudsak av:

  • Löpande stöd till lärare och skolledare som arbetar med UF-företagande
  • Utveckla UF:s närvaro på (några av) de ca 100 skolor som vi arbetar med idag samt att etablera UF på nya skolor  
  • Planera och hålla i utbildningar och seminarier för lärare, både fysiskt och digitalt
  • Delansvar för genomförande av den regionala UF-mässan
  • Tillsammans med övriga gymnasieteamet löpande utveckla verksamheten

Din profil:

Rollen kräver att du är en utåtriktad och relationsbyggande men också strukturerad och ordningsam. Vi ser gärna att du är en problemlösare och lagspelare som uppskattar att jobba tillsammans med kollegor i etablerade arbetssätt. Vi är en entreprenöriell organisation där du passar in om du gillar att arbeta självständigt och driva mot uppsatta mål. Du kommer ha många parallella arbetsuppgifter så det krävs att du kan sortera, prioritera och hantera stundtals intensiva perioder.

Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom pedagogik eller motsvarande och är i början av din karriär med ca 2 till 4 års erfarenhet som lärare på gymnasienivå. Du har koll på bedömning, läroplaner, kursmål och har bra förståelse och skolans styrdokument. Vi ser gärna att du arbetat med entreprenörskap i skolan på något sätt och helst med vår processutbildning UF-företagande. Det är bra om du är bekväm med att jobba i en digital miljö och med digitala hjälpmedel. Vi eftersträvar också en jämlik könsfördelning och mångfald så vi ser särskilt positivt på sökande som kompletterar vårt nuvarande team.   

Övrigt:

Vi har kollektivavtal genom Almega Tjänsteföretagen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt under hösten 2021. Välkommen med din ansökan via e-post till regionchef Johannes Crona senast onsdag 25:e augusti. Urval sker löpande.
E-post:
johannes.crona@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.