Hem / Nyheter & Event / Stockholms län / Världsdagen för kreativitet och innovation

Världsdagen för kreativitet och innovation

Två av våra ledord: kreativitet och innovation 

Kreativitet och innovationsförmåga är viktiga pusselbitar för att skapa en bättre värld. De bästa idéerna inspireras ofta av de mest vardagliga ögonblicken. Det är därför Förenta nationerna har instiftat Världsdagen för kreativitet och innovationer, som äger rum idag, 21 april.

Syftet med Världsdagen är att öka medvetenheten kring kreativitet och innovationernas betydelse för alla olika perspektiv på mänsklig utveckling. FN vill uppmärksamma vikten av kreativitet och innovation för hållbar utveckling. De är viktiga byggstenar för att skapa en bättre framtid för både människor och planeten. Över hela världen hittar företagare sätt att integrera de globala målen i sina affärsplaner eller på andra sätt förbättra hållbarheten för sina företag. Hållbarheten kring innovation fungerar på många olika sätt, om inte minst på affärsnivå. Med ett kreativt tänkande och modet att omfamna nya idéer och tekniker, hjälper det dig inte bara att lösa långvariga utmaningar utan kan även ge dig affärsfördelar.

I ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet är kreativitet och innovation en stor del av den resan. Vi på UF har många företagsidéer och inte minst personer som sprudlar kreativitet och innovation.

Tillsammans bidrar vi alla till en bättre framtid för människor och planeten!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.