Hem / Nyheter & Event / Stockholms län / Vi fortsätter bygga broar mellan skolan och näringslivet

Vi fortsätter bygga broar mellan skolan och näringslivet

Minns du någon som kom till din grundskola och inspirerade dig? Hur stor roll spelar deras närvaro? Och hur kan vi aktivt jobba för att möjliggöra detta i större utsträckning?

Tillsammans med EHAB - Esmaeilzadeh Holding har vi skapat möjligheten att bygga broar mellan skolor i förorten och arbetslivet i centrala Stockholm. Första steget var när deras medarbetare besökte Kista grundskola för att inspirera kring drömmar, motivation och drivkrafter för elever i årskurs åtta. Andra steget i samarbetet var när två nya förebilder besökte skolan. Förebilderna Sebastian Karlsson, medgrundare av Lyvia Group, och Mernosh Saatchi, grundare av Humlestorm Communication AB, kom till grundskolan med samma fokus som tidigare - inspiration och vikten av att våga drömma. 

Sebastian, före detta fotbollsproffset från flera Allsvenska klubbar, lade fotbollskarriären på hyllan och började en ny karriär som entreprenör. Trots en bakgrund utan högskoleutbildning har Sebastian med ett starkt driv lyckats bygga en framgångsrik karriär. Idag är han VD för det Stockholmsbaserade bolaget Lyvia med kontor runt om i Europa. Sebastian lyfte sin första business som säljare av majblommor och vikten av att våga vara nyfiken, ställa frågor och att vara prestigelös. Detta förtydligades genom följande citat:

"Oavsett vad ni jobbar med, är det alltid 7 av 10 kul - du måste göra tråkigt arbete för att det ska bli bra längre fram"

Mernosh var 22 år när hon startade den snabbväxande kommunikationsbyrån Humblestorm med kunder som Microsoft och Telia, samtidigt som hon pluggade till civilingenjör i elektronik. Hon har fått pris för Årets entreprenör av Veckans affärer och listats som en av Sveriges mäktigaste kvinnor. Mernosh är född i Rinkeby och uppvuxen i Kista, med föräldrar från Iran. 

Eleverna som fick möjlighet att möta entreprenörerna och prata om drömmar och framtiden, berättade själva om sina drömma och på bilden ovan ser du bland annat en framtida matematiker, ingenjör, entreprenör och fotbollsspelare. Det händer någon speciellt när unga och vuxna får mötas i dessa samtal och det märkte vi verkligen här, därför ser vi fram emot att få fortsätta inspirera unga till att våga tro på sig själva och sin företagsamhet.

Introduktionsfilmen för samarbetet mellan Esmaeilzadeh Holding (EHAB) och Ung Företagsamhet Stockholmsregionen hittar du här:

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.