Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Werrano UF vinnare i Årets Tillväxtföretag under SM 2022

Werrano UF vinnare i Årets Tillväxtföretag under SM 2022

"UF Företaget har med en lokal förankring och på kort tid uppnått en imponerande omsättning med god lönsamhet. Företaget har en tydligt expansionsplan med en skalbar försäljningsstrategi. De befintliga företagskunderna ger en stabil grund för att fortsätta tillväxtresan!"

En smart försäljningsstrategi gav segern i Årets tillväxtföretag till Werrano UF. Nu siktar företaget på att ta succén vidare.

Oliver Lind, Viktor Boding och Viktor Werderitsch från Östra Reals gymnasium i Stockholm var superglada efter att ha korats som det främsta tillväxtföretaget under UF-året. Deras affärsidé med närproducerade trendiga mössor av högkvalité har visat sig vara en hit.
- Det känns helt fantastiskt, vi har jobbat hårt hela året, säger Viktor Boding.
- Det var mest en rolig grej från början och vi trodde aldrig att vi skulle komma till SM. Vi har haft kul hela vägen och det här var en stor bonus, säger Viktor Werderitsch.

Affärsidén spikades eftersom de själva ville ha just såna mössor och framgångsreceptet har varit att sälja direkt till elevkårer berättar trion.
- Det har var något alla ville ha men som inte fanns. Så sen tänkte vi, varför inte sälja direkt till elevkårerna. Vi är ett business till business-företag, säger Oliver Lind.
Segern ger även trion 5 000 kronor, som ska investeras på olika sätt.
- Vi ska väl fira lite ikväll, sedan ska vi återinvestera det i företaget och starta ett AB, säger Oliver Lind.

Tävlingsvärd: Svenskt Näringsliv

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.