Hem / Nyheter & Event / UF-mässa 2023/2024

UF-mässa 2023/2024

Ung Företagsamhet (Junior Achivement) finns i över 100 länder och på ingen annan plats samlas så här många UF-företag. Ung Företagsamhet är en organisation med en rik historia av att främja entreprenörskap och affärsutbildning bland unga, både i Sverige och globalt. En höjdpunkt på UF-året och en fantastisk upplevelse fylld av bubblande entreprenöriella resor!

Världens största UF-mässa äger rum i Westfield Mall of Scandinavia, den 12-14 mars 2024, i samarbete med Ung Företagsamhet Stockholmsregionen. 600 UF-företag ställer ut på mässan, vars syfte är att ge barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.  

I mars 2024 går andra upplagan av UF-mässan i Westfield Mall of Scandinavia av stapeln, som är världens största UF-mässa med 600 utställande UF-företag.  Under tre dagar skapas en brygga mellan skola, näringsliv och allmänheten tack vare ett samarbete med Ung Företagsamhet Stockholmsregionen och Solna stad.  

Syftet med mässan är att ge barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Som en del av Ung Företagsamhets verksamhet får elever på gymnasiet möjligheten att starta och driva företag, från affärsidé och marknadsanalys till finansiering, marknadsföring, försäljning och hållbar ekonomi. Eleverna väljer sedan själva om de vill driva företaget vidare i en annan form, till exempel i ett aktiebolag. 

UF-mässan 2024 äger rum den 12-14 mars och är öppen för allmänheten att besöka mellan kl. 10.00-18.00 alla tre dagar, givetvis med fri entré. Det kommer vara 600 utställande UF-företag vilket ger en total på omkring 2500 kreativa och drivna UF-företagare. Ta chansen att möta alla UF-företag, partners till Ung Företagsamhet Stockholm samt andra spännande personer. Till skillnad från mässan 2023, kommer tävlingar i UF-mästerskapen pågå parallellt med UF-mässan där majoriteteten av tävlingarna även kommer genomföras i lokaler hos Westfield Mall of Scandinavia. 

"Vi är glada över samarbetet med Westfield Mall of Scandinavia. En framstående destination för shopping och spännande upplevelser som ger UF-företagen möjlighet att nå ut till en bredare publik och öka medvetenheten om deras verksamhet och produkter”säger Rita de Castro, regionchef för Ung Företagsamhet Stockholm.  

 

- ”Vi är glada och stolta över ett fortsatt samarbete med Ung Företagsamhet Stockholm där vi får möjlighet att stötta unga i sin entreprenörsresa. Vi har ett stort engagemang när det kommer till att få unga människor ut i arbetslivet genom att erbjuda dessa entreprenörer ett första möte med marknaden, men också genom att inspirera andra unga. Det är för oss både viktigt och fantastiskt att få vara med på resan", säger Sofia Rundström, centrumchef i Westfield Mall of Scandinavia.

Hitta mer information om mässan här

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.