Ansök till UF till AB-stipendiet

UF till AB-stipendiet sponsras av Triton Advisers

Vi söker efter dig* som...

  • under gymnasiet startade, drev och avvecklade ett UF-företag. Du måste vara medlem i UF alumni för att söka stipendiet.
  • idag behöver kapital för att förvekliga din affärsidé eller utveckla ditt redan befintliga företag.
  • Du kan söka även om företaget inte var ett UF-företag tidigare. Det går bra att ansöka även om man redan driver sitt företag i aktiebolagsform.

*Stipendiet går även att söka i grupp, förutsatt att de som representerar företaget i den här ansökan, är UF-alumner. Då fyller en person i gruppen i formuläret och i personbeskrivningen beskrivs samtliga sökande mer kortfattat.

Juryn bedömer

Juryn bedömer faktorer som är kopplade till affärsidén samt individuella egenskaper.

  • Affärsidéens trovärdighet och potential
  • Affärsidéens ekonomiska lönsamhet och hållbarhet
  • Dina entreprenöriella förmågor, affärsintresse och framtidsvisioner 

Vinst

Stipendietagaren erhåller 25 000 kronor.

Stipendiepengarna ska gå till företagets utveckling. Ung Företagsamhet önskar en kort summering vad pengarna har gått till inom sex månader efter utbetalning.

Så söker du

Du söker enkelt via webbformuläret nedan senast 12 april 23:59. Du behöver logga in eller registrera dig som medlem i UF alumni (medlemskapet är gratis och gäller i ett år). Senast tre veckor efter sista ansökningsdag får du sedan reda om du gått vidare i processen. Finalisterna kommer att intervjuas av en jury under vecka 18. Tid meddelas senare till finalisterna. Vinnaren avslöjas under ett SM i Ung Företagsamhet den 11 maj. 

Du ombes lämna in följande i din ansökan:

  1. Personbeskrivning – beskriv och ge konkreta exempel på dina entreprenöriella förmågor, affärsintresse och framtidsvisioner. Beskriv varför du valt att satsa på den här affärsidén. Max 1 A4-sida. Du kan välja att istället skicka in en personbeskrivning med en videopresentation av dig själv. Videon får vara max 2 minuter lång. Vill du skicka in både en personbeskrivning i text och i video går det också bra (men det är inte nödvändigt).
     
  2. Affärsplan – beskriv affärsidén, marknaden och ekonomin. Din affärsplan behöver visa på att affärsidén är trovärdig och har potential. Lägg stor vikt i de ekonomiska delarna och budgeten - visa på att affärsidén är ekonomiskt lönsam och hållbar. Max 10 A4-sidor.

Via formuläret kan du även nominera en annan UF-alumn. Bifoga då en nominering istället för personbeskrivningen och skicka med UF-alumnens affärsplan.

Notera att du måste vara registrerad medlem samt inloggad för att kunna skicka in din ansökan. Vid eventuella frågor, mejla milan.hedati@ungforetagsamhet.se