Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Årets finalister i UF till AB-stipendiet

Årets finalister i UF till AB-stipendiet

UF till AB-stipendiet delas vanligtvis ut till en UF-alumn med företagarambitioner under SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan varje år. I år blev stipendiet framskjutet och idag kan vi äntligen presentera årets finalister!

Aldrig tidigare har det varit så många sökande till stipendiet och förjuryn är mycket imponerad över kvaliteten på alla bidrag. I år har följande sju finalistbidrag nominerats:

Scarp Academy - Tilde Fryklund och Nadja Olsson
Scarp erbjuder tjänster inom medieproduktion, utbildning & nätverk. Företagets främsta tjänster är film, foto, sociala medier, grafisk design, hemsidor och utbildning inom ramen för dagens digitala behov. De erbjuder även ett nätverk för unga entreprenörer i den nordöstra delen av Skåne.

Pluggkåren - Sayfa Bunpuckdee och Naser Qadiri
Pluggkåren erbjuder behovsspecifikt studiestöd i form av läxläsning och undervisning för elever som studerar på högstadie- och gymnasienivå. Företaget riktar sig främst till nyanlända elever på gymnasieskolans språkintroduktionsprogram. 

Helios Innovations - Jonatan Persson
Helios innovations utvecklat en avsaltningsteknik som kan rena havsvatten med hjälp av restvärme från tunga industrier. Genom att använda restvärme som energikälla kan de drastiskt sänka kostnaderna för avsaltning och ge deras kunder ett ekonomiskt incitament att spara dricksvatten.

RedLocker - Clara Lidman och Liza Eriksson
RedLocker är en innovativ mensskyddsautomat med unik låstid. Produkten ska göra mensskydd lika självklart som toalettpapper på arbetsplatser, skolor och övriga verksamheter. Automaten har en unik låsfunktion som gör att verksamheter kan erbjuda mensskydd så att det räcker till alla.

Sensorem - Johan Danielsson
Sensorem utvecklar en tjänst som med hjälp av sensorteknik och Internet of Things gör att äldre kan bo kvar tryggt hemma längre innan de behöver flytta in på äldreboende. 

Strolly - Ebba Bauer Zetterblom och Mattias Bardland
Strolly är en tjänst där man kan hyra barnvagn via ett abonnemang, istället för att köpa en. Visionen är att fler familjer ska ha möjlighet att välja den bästa alternativa vagnen till sitt barn, samtidigt som det leder till en minskad konsumtion och ökad användning av befintliga resurser i samhället.

Turn Consulting - Ida Johansson
Turn Consulting AB har startat upp en rekryteringsplattform som ger alla studerande samma möjlighet till att komma in i arbetslivet samt förenklar rekrytering av extraarbetare. De arbetssökande lämnar varken in ett personligt brev eller CV i sin ansökan utan genomför istället en helt unik personlighetsanalys framtagen tillsammans med forskare på Göteborgs Universitet

UF alumni hälsar stort grattis till er finalister och önskar er lycka till!

Är du nyfiken på att få veta vilken av finalisterna som utses till årets stipendiat? Då ska du anmäla dig till det digitala evenemanget "Inspireras i juletid med UF alumni" där årets stipendiat kommer presenteras. Läs mer och anmäl dig här: https://ungforetagsamhet.se/inspireras-i-juletid 

Anmäl dig till eventet

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.