Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Cecilia Nykvist lämnar över stafettpinnen för Ung Företagsamhet Sverige
cecilia nykvist ung företagsamhet

Cecilia Nykvist lämnar över stafettpinnen för Ung Företagsamhet Sverige

Efter nio år som vd för Ung Företagsamhet är det dags för Cecilia Nykvist att lämna vidare den entreprenöriella stafettpinnen. I början på nästa år fortsätter Cecilia till posten som vd för arbetsgivar- och branschföreningen Sveriges Textil & Modeföretag (Teko).

Under Cecilias år inom Ung Företagsamhet har organisationen utvecklats och professionaliserats och har idag en stark, gemensam vision, tydliga mål och stort engagemang bland alla medarbetare.
 
Verksamheten inom grundskolan och alumniverksamheten har tagit stora steg framåt, och på gymnasienivå har verksamheten vuxit med mellan 5 och 10% per år.  2013 var det 22 000 elever som drev UF-företag och i år kommer det att vara närmare 40 000 unga företagare – dvs mer än var tredje gymnasieelev driver idag UF-företag. Detta är en av de högsta deltagarnivåerna i världen. 

– Jag vill tacka alla fantastiska människor som utgör Ung Företagsamhet. Lärare, elever, partners och alla engagerade medarbetare och styrelser. Utan er hade vi aldrig varit där vi är idag, säger Cecilia.

– Det är en stor förlust för Ung Företagsamhet att Cecilia väljer att gå vidare. Hon har gjort en storartad insats under sina nio år hos oss och lämnar efter sig en framgångsrik organisation med stor framtidstro. Vi kan bara tacka för dessa år och önska henne lycka till i sin nya roll. Säger Carola Lemne, Ung Företagsamhet Sveriges ordförande.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.