Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Exklusiv chans att träffa och få företagstips från Draknästet-profilen Sara Wimmercranz
sara wimmercranz ung företagsamhet draknästet

Exklusiv chans att träffa och få företagstips från Draknästet-profilen Sara Wimmercranz

Ta chansen att få tips kring företagande från en av Sveriges mäktigaste investerare – tillika tv-drake. Sara Wimmercranz är en av de medverkande på Ung Företagsamhets driv vidare-seminarium. 

Sara Wimmercranz har bland annat grundat miljardbolaget Footway, utsetts till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare och driver nu investeringsbolaget Backing Minds. Dessutom medverkar hon för andra säsongen i rad i Svt:s Draknästet. 
Den 13 oktober är hon en av flera medverkande på Ung Företagsamhets driv vidare-seminarium. (Läs mer om hur du anmäler dig här, eller i faktarutan nedan)
– Jag tycker att UF, Ung Företagsamhet, är en extremt viktig byggsten när det kommer till att lägga grunden för företagande. Det är helt fantastiskt att man under tidiga år får möjligheten till att testa på hur det är att vara företagare, utan att behöva ta en risk. Man kan lära sig så mycket och ta med sig i ett framtida bolagsbyggande, säger hon om varför hon ville medverka.

Sara vill ge deltagarna inspiration och mod att våga fortsätta driva företag – och hoppas även att de som närvarar passar på att ställa frågor. Ett tips till de som funderar på att starta företag men kanske tvekar bjuder hon på redan nu.
– Våga! Det finns ett bra skyddsnät i Sverige som fångar upp om det går snett, vilket gör att man faktiskt kan testa sig fram. Har man inte kapital finns det mycket så kallat "soft money", exempelvis bidrag från olika stiftelser och institutioner, som gör att man får lite försprång. Spana till exempel till exempel in XO Foundation som jag är involverad i, här kan drivna personer få hjälp att förverkliga sin dröm! 

Varför tycker du att det är viktigt att fler vågar driva företag?
– Genom ett företagande över hela vårt land så föds också olika typer av idéer och problemlösningar för en bredare målgrupp . Det är jätteviktigt, annars kommer vi bara att lösa en viss typ av problem. Dessutom ger ett demokratiserande av ägandet också en bredare möjlighet att påverka i samhällsfrågor och liknande. 

Mer om seminariet och anmälan

Få tips på hur man går tillväga för att driva företag och hur man kan ta första steget med hjälp av organisationer som Nyföretagarcentrum och övriga partners på plats. Förutom Sara Wimmercranz medverkar även vinnaren av årets unga entreprenör i Europa Ida Norström (VD på Energy Effective Solutions), Mattias Djurstedt som är grundare och VD på Cresponix AB samt Nyföretagarcentrums VD Harry Goldman. Negin Azimi, alumniansvarig på Ung Företagsamhet Sverige är moderator. Vi bjuder på kaffe och macka under eventet.

HÄR anmäler du dig för att gå seminariet på plats i Stockholm. Eventet kommer även att spelas in och läggas upp i efterhand här.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.