Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-alumn åker till FN i New York

UF-alumn åker till FN i New York

Locker room talks ordförande Shanga Aziz följer med till ett FN-möte som rådgivare. "Jag är tacksam och ödmjuk inför uppdraget", säger han.

Shanga Aziz, ordförande i Locker room talk från Finspång, ingår som rådgivare i den svenska delegationen som åker till FN:s högkvarter i New York för Kvinnokommissionens möte den 9-20 mars.

Shanga Aziz packar för New York och FN.
Shanga är en del av den svenska FN-delegationen i mars.

- Det känns jättespännande och jag är tacksam och ödmjuk inför uppdraget. Det är verkligen fantastiskt att få vara med och ge Locker room talks, och Sveriges, perspektiv på jämställdhet, säger han.

Den svenska delegationen leds av jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).

Det är drygt tre år sedan Shanga Aziz och Rogerio Silva startade UF-företaget Locker room talk. Målsättningen var att förändra attityderna och få bort det nedvärderande snacket i omklädningsrummen. De har fokuserat på att arbeta med killar i åldern 10-14 år i omklädningsrum och på skolor.

- Jag vet inte exakt. Men det är tusentals killar vi pratat och diskuterat med under årens lopp. Vår känsla är att vi gör skillnad, poängterar Shanga Aziz.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.