Hem / Nyheter & Event / Uppsala / Fler UF- företagare trots pandemin

Fler UF- företagare trots pandemin

Starkt företagande hos gymnasieelever i Uppsala län trots distansundervisning.

Ung Företagsamhet publicerar idag statistik över företagandet hos gymnasieelever under läsåret 2020/2021. Siffrorna visar att fler elever i Uppsala län startar så kallade UF-företag, där elever under ett gymnasieår driver ett eget företag.

Siffrorna från Ung Företagsamhet och Skolverket visar att totalt 1526 gymnasieelever i Uppsala län driver ett UF-företag under läsåret 2020/2021, en ökning på 250 elever. Den totala årskullen för gymnasiet i Uppsala län är 4004 elever, vilket innebär att 38 procent av samtliga gymnasieelever i Uppsala län driver ett UF-företag.

”Det är betryggande att se att vi trots en pandemi och väldigt tuffa tider lyckats inspirera unga att driva egna företag. Våra ungdomar är framtidens arbetsgivare och digitaliseringen har inneburit stora utmaningar för dem. Vi är glada över att företagandet fortfarande har en viktig roll”, säger Sofi Lahyani, regionchef på Ung Företagsamhet i Uppsala län

Ung Företagsamhet arbetar för att alla elever ska ges samma möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, sitt företagande och entreprenörskap. För att möjliggöra detta jobbar Ung Företagsamhet för att entreprenörskapskursen blir obligatorisk.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.