Hem / Nyheter & Event / Uppsala / Framtidskoll <3 AlphaCE

Framtidskoll <3 AlphaCE

Vi på Ung Företagsamhet i Uppsala län är väldigt glada att kunna presentera vår nya samarbetspartner till Framtidskoll - AlphaCE

Vi träffade Maria som är VD på AlphaCE och ställde några frågor till henne kring deras tankar om sitt engagemang i Framtidskoll.

Sofi Layhani: Tack Maria Mattson Mähl för att ni valt att medverka på Framtidskoll i höst. Hur kommer det sig att ni valt att engagera er i Framtidkoll?

Maria M Mähl: Tack vi tycker det ska bli jätteroligt att få träffa elever i årskurs 9 här i Uppsala län och få prata om det som ligger oss varmast om hjärtat – nämligen jobb, arbetsmarknad och hur man ska tänka när man ska söka till gymnasiet och kanske sitt första jobb. Det är frågor som vi jobbar med hela dagarna oftast med vuxna, men nu får vi möjligheten att göra det med ungdomar, vilket vi tycker ska bli superkul!

Sofi Layhani: Ung Företagsamhet vet vi att du tycker är viktigt, berätta:

Maria M Mähl: Det är väldigt viktigt med tidiga insatser för att stärka det här med de entreprenöriella förmågorna och entreprenörskapet och är det någon gång vi behöver mer av entreprenörskapet är det just nu. I tider när det är tufft ute på arbetsmarknaden och hos företagen, en riktig entreprenör är en person som ser möjligheter när det är svårigheter och gör något av det. Ni på UF gör ett fantastiskt jobb här i Uppsala län genom att lyfta fram dessa individer. Det är precis Ung Företagsamhet vi behöver mer av här i Sverige, nu när det är tufft på arbetsmarknaden. Vi är väldigt glada och tacksamma att vi får vara en del av Framtidskoll!

 

AlphaCE är ett utbildnings- och matchningsföretag som arbetar med att få ut människor på arbetsmarknaden. Tyngdpunkten ligger på coachning, utbildning och matchning – alltid med kvalitet och resultat i fokus.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.