Utställare på lärarkonferensen

Under den nationella lärarkonferensen kommer flera av våra partners att medverka som utställare. Här nedan hittar du mer information om var och en och vad de erbjuder. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Studentlitteratur

studentlitteratur

Varmt välkomna att besöka oss under konferensen! Vi finns på plats och visar upp våra läromedel i ekonomi. Du har väl sett att vår serie Kompetens Företagsekonomi nu är färdig – både för företagsekonomi 1 och 2? Det är en läromedelsserie som bygger på blended learning, dvs. att läromedlen består både av tryckta böcker och kompletta digitala läromedel. Eleverna får allt i ett. I Kompetens ligger betoningen på att utveckla elevernas förmåga att tillämpa sina kunskaper och färdigheter i företagsekonomi. Och därigenom utvecklar de ett flertal kompetenser, som behövs i det framtida yrkeslivet. Till exempel affärskompetens, entreprenöriell kompetens och digital kompetens.

PS. I Kompetens-serien ingår nu även den nya upplagan av Ledarskap och organisation. Kom förbi och bläddra i boken eller beställ ett kostnadsfritt provexemplar!

Sanoma Utbildning

Sanoma

Välkommen till vår monter. Du kommer att få titta närmare på vår utgivning inom företagsekonomi, juridik, ledarskap och entreprenörskap till gymnasiet och för dig som lärare i Ung företagsamhet och entreprenörskap vill vi särskilt lyfta våra titlar Value Företagsekonomi 1 och 2 och Goodwill Marknadsföring som båda har ett tydligt entreprenörskapsfokus, kopplat till bland annat Ung Företagsamhets årshjul.

Vi på Sanoma har skapat läromedel till svensk undervisning sedan 1993. Våra böcker och digitala läromedel används på mer än hälften av Sveriges skolor, vilket gör oss till en av landets största kunskapsförmedlare för barn, ungdomar och vuxna. Våra läromedel produceras av utbildade lärare, de är noggrant faktagranskade och anpassade till den svenska läroplanen. Vår vision är att göra det möjligt för alla lärare att på bästa sätt hjälpa varje elev att nå sin fulla potential. Sanoma Utbildning är en del av Sanoma Learning, ett av Europas marknadsledande läromedelsföretag. Tillsammans utbildar vi över 20 miljoner elever. Vi ses i montern!

Liber

liber

Välkommen att besöka Libers monter under mässan. Vi visar upp våra omtyckta läromedel E3000 och M3000, som nu finns i nya upplagor. Vi har också med oss vår nya och kompletta juridikserie: Libers Affärsjuridik, Libers Privatjuridik och Libers rätten och samhället samt våra nya läromedel för Försäljnings- och serviceprogrammet. Utöver detta har vi naturligtvis med oss andra läromedel inom exempelvis redovisning samt litteratur inom ledarskap och kompetensutveckling.

I vår monter får du även möjlighet att se och prova Hubro Educations olika affärssimuleringar, där eleverna får möjlighet att skapa och driva ett virtuellt företag. Med Hubro Educations simuleringar får eleverna utveckla ett företag som inte finns på riktigt, fatta olika beslut, göra beräkningar och se konsekvenserna av dessa. Detta är ett perfekt sätt att lära sig företagsekonomi på riktigt. Kom förbi vår monter och prova!

Gleerups 

gleerups ung företagsamhet

Välkomna till vår monter! Här får du möjlighet att bläddra i våra tryckta läromedel och kika närmare på våra digitala läromedel. Kom och upptäck den nya upplagan av Entreprenörskap, Balans Företagsekonomi, Ledarskap och organisation, Lex och många fler läromedel. Hos oss hittar du erbjudande om kostnadsfria digitala provexemplar, fantastiskt goda karameller och annat smått och gott. 

Vi får besök av författaren till Entreprenörskap, Helena Palmheden som också är förra årets UF-lärare i region Stockholm. Missa inte detta! 

Eduna

eduna

Eduna drivs av Svenskt Näringsliv. Dagens unga är morgondagens medarbetare och entreprenörer. Hur de tänker kring sina framtidsval styrs naturligtvis av olika saker; däribland egna intressen och vad de känner till om näringslivet.Det finns till exempel runt 9000 yrken att välja på idag, men många kan bara namnge en bråkdel. Vissa yrken är på väg att bli bristyrken, medan andra inte ens är ”uppfunna” ännu. Med ökad kunskap om möjliga framtidsvägar kan unga göra mer medvetna val. Samverkan mellan skola och näringsliv kan inspirera elever till företagande, liksom företag i sin tur genom samverkan kan höja statusen för specifika branscher och säkra framtida generationsväxlingar. Att låta företags behov synas i utbildningen kan dessutom skapa mer motivation hos elever samt öka utbildningens kvalitet, genom att innehållet får möjlighet att svara upp mot behoven. Att förstå det samhällsekonomiska kretsloppet samt företagandets villkor och betydelse underlättar ofta när vi ska tolka vår omvärld. På eduna.se hittar du gratis material som kan användas för att just föra skola och näringsliv närmare varandra.”

Natur & Kultur

nok

Natur & Kultur Läromedel och Akademi erbjuder läromedel för förskola, skola och vuxenutbildning samt litteratur för högre studier och yrkesmässig utveckling inom pedagogik och psykologi. Här hittar du tryckt, blended, heldigitalt och kompetensutveckling för lärare. Läs mer, prova och köp på nok.se.