Hem / Nyheter & Event / Valkompetens Grundskolan

Valkompetens Grundskolan

Framtidskoll är en uppskattad aulaföreläsning för niondeklassare, som syftar till att inspirera dem till att våga tro på sig själva och sin framtid, utan att kompromissa med skolans uppdrag. Fokus ligger på gymnasieval, självkännedom och ung ekonomi med Swedbank. Utöver det tar vi upp UF-företagande, entreprenörskap och framtidens arbetsmarknad på ett kul och inspirerande sätt.

Under höstterminen 2024 erbjuds Framtidskoll som: 

  • En aulaföreläsning till några av våra samarbetskommuner i Stockholms län. Här bjuds alla kommunens nior in till föreläsning och får inspireras av personer som redan gjort sitt gymnasieval, det lokala arbetslivet och lära sig mer om ung ekonomi med Swedbank.

8 oktober Lidingö stad (Stadshuset, Lejonvägen 15)
16 oktober Österåker kommun (Berga teatern, Lennart Neckmans väg 8)

När som helst under året kan ni ta del av digital Framtidskoll:

  • Ett digitalt material med en digital sändning. Ta del av innehållet i det digitala materialet när det passar er, kanske som en del av en framtidsvecka eller på mentorstimmen. Den digitala sändningen är totalt 45 minuter och uppdelat i tre avsnitt, Gymnasiekoll, Jobbkoll och Ung ekonomi med Swedbank.

Läs mer om Framtidskoll och boka i inloggat läge

 

Genom inspirerande storytelling som är väl anpassad till målgruppen genomför vår skolinspiratör ett interaktivt föredrag i klassrummet, som handlar om självkännedom, gymnasievalet och framtiden.

Det interaktiva föredraget ska bidra till att sätta undervisningen i ett större perspektiv för att på så vis skapa framtidstro och motivation hos eleverna. Vi vill synliggöra deras möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle. Vi vill även lyfta det faktum att studie- och yrkesvägledningsuppdraget ska genomsyra alla ämnen och arbetsområden samt bör vara en del av den vardagliga undervisningen.

Läs mer om Gymnasiesnacket i inloggat läge

Utbildningskoncepten och läromedel är kostnadsfritt tack vare samarbetsavtal med kommunerna.


Nya villkor för grundskolans utbildningskoncept - Ung Företagsamhet Stockholmsregionen 

För att en skola ska kunna ta del av Ung Företagsamhets kostnadsfria elevaktiviteter krävs att minst fyra medarbetare anmäler sig till den aktiviteten som skolan ska delta i. Detta gäller elevaktiviteterna Framtidskoll, Gymnasiesnacket och Skolhackathon.  

Logga in och anmäl dig till den aktivitet din skola ska delta i på  www.ungforetagsamhet.se. Du som anmäler dig till aktiviteten kan vara lärare, studie-och yrkesvägledare, rektor-och/eller någon annan anställd på skolan.   

Det viktiga är att ni har anmält fyra personer till aktiviteten. Ni som skola avgör sedan själva hur många medarbetare ni behöver ha med er.  

Om det är andra personer än de som anmält sig till aktiviteten som kommer att delta behöver ni inte meddela oss den ändringen.  

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.