Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Ung företagsamhet Västernorrland gör skillnad i grundskolan

Ung företagsamhet Västernorrland gör skillnad i grundskolan

De senaste två veckorna har UF-Västernorrland genomfört event på två skolor i regionen. Eleverna har fått visa upp resultatet av sina arbeten för en jury bestående av entreprenörer från både privat och offentlig sektor vilket de gjorde med bravur.

Tisdagen den 19/5 var dagen eleverna från årskurs 7 på Fränstaskolan klev upp på scenen för att presentera sina företagsidéer kring utveckling av byn Fränsta i Ånge kommun. Eleverna har under en längre tid arbetat med Ung företagsamhets läromedel "Se möjligheterna" samt "Vårt samhälle", som avslutning så presenterade de sina idéer kring vad de tycker saknas i Fränsta.

Frågan var "om ni fick en tom lokal i Fränsta, vad skulle ni göra med den?". De presenterade sina idéer på scen framför en jury bestående av företagare från området, rektorn på skolan samt utbildningsansvarige på Ånge kommun. Det blev ett väldigt lyckat event där eleverna kände att de hade växt som individer samt lärt sig mer om företagande, att arbeta i grupp men även om vad som är viktigt för utvecklingen av byn och de kände verkligen att de fick vara med och påverka PÅ RIKTIGT.

Stort tack till Fränstaskolan, de deltagande jurymedlemmarna och framförallt eleverna!

 

Bild från eventet

 

Igår 27/5 gick "Entrepreneurs of tomorrow" av stapeln på Engelska skolan i Sundsvall där 18 elever från årskurs 9 indelade i 5 företag pitchade sina kreativa idéer kring bland annat en mer miljövänlig värld, en mer lättsam vardag och hur ungdomar kan hjälpa företag runt om i hela Sverige.

Eleverna som under året har gått en ledarskapsprogram på skolan som baserats på Ung företagsamhets läromedel avslutade igår på topp. De presentationer som publik och jury fick bevittna var av absolut högsta kvalitet och lämnade juryn i chock. "Att elever från årskurs 9 kan leverera såna genomtänkta presentationer med sån förståelse för verkligheten och vikten kring de stora frågetecken vi står inför ger verkligen hopp om framtiden", detta är bara en av flera meningar som kom från jurybordet under gårdagen. Att få göra något på riktigt som dessutom blir bedömt av en jury som gav värdefull feeback får verkligen eleverna att växa, att få en starkare tro på sig själv och bevis på att deras röst räknas.

Ett fantastiskt samarbete avslutades på bästa möjliga sätt! Tack till juryn, tack till Engelska skolan men framförallt tack till eleverna som verkligen har visat framfötterna och hela tiden velat utvecklas för att bli sitt bästa jag.

Bild från Engelska skolan

Bild från Engelska skolan

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.