Hem / Nyheter & Event / Västmanland / Surahammars Bruks AB - Ny partner till Ung Företagsamhet!

Surahammars Bruks AB - Ny partner till Ung Företagsamhet!

Surahammars Bruks AB är ny partner till Ung Företagsamhet i Västmanland och tillsammans med det lokala näringslivskontoret ger de unga i Surahammars kommun unika möjligheter att tidigt arbeta med entreprenörskap och företagsamhet i skolan.

”Genom partnerskapet med Surahammars Bruk skapas unika möjligheter för unga att arbeta med entreprenörskap i grundskolan. Genom riktade insatser mot grundskolorna i Surahammars kommun ger vi eleverna tidigt rätt förutsättningar för sin framtida skolgång och karriär. En fantastisk möjlighet för grundskolorna och inte minst alla elever. Tillsammans gör vi skillnad, på riktigt”. Johan Eliases, Regionchef Ung Företagsamhet i Västmanland.

”Surahammars Bruk tillverkar framtidens produkter. Samarbetet med Surahammars skolor är ett givet val då vi kan bidra med kunskap och erfarenhet till kommunens framtida entreprenörer”.Margareta Kropp, HR-manager Surahammars Bruks AB

”En god samverkan mellan skola och näringsliv är jätteviktigt i arbetet med strategisk kompetensförsörjning. Det bidrar till att öka elevernas kännedom om arbetsmarknaden och göra dem bättre rustade för framtiden. I skolan formas framtidens medarbetare och entreprenörer, det känns verkligen roligt att Surahammars Bruk gör den här satsningen tillsammans med UF och skolorna här i kommunen”. – Maria Granberg, näringslivschef Surahammars kommun.

”Tack vare Surahammars Bruk kan vi detta läsår erbjuda samtliga grundskolor i Surahammars kommun fria läromedel, både fysiska samt digitala. Utöver detta kommer vi att arrangera events kopplade till grundskolan; Framtidskoll (ÅK8) samt Idéer som gör det möjligt (ÅK5). Framtidskoll är en temadag med fokus: framtid, entreprenörskap & privatekonomi. Idéer som gör det möjligt är en kreativ temavecka med spännande problemlösning kopplat mot Surahammars bruk och samhällsutveckling”.Johan Eliases.

Tack Surahammars Bruks AB för att ni investerar i Surahammars unga och är med och bidrar till att göra entreprenörskap till en självklarhet i grundskolan. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.