Hem / Nyheter & Event / Västmanland / Vinnare av Grundskoleutmaningen Surahammar!

Vinnare av Grundskoleutmaningen Surahammar!

Under våren har elever på mellanstadiet runtom i Västmanland genomfört Grundskoleutmaningen. Och under veckan har den kommunala finalen i Surahammars kommun gått av stapeln, och vi har äntligen en vinnare.

Men vad är grundskoleutmaningen?

Ett lokalt företag har stött på ett problem, och de behöver nu elevernas hjälp att lösa det. Eleverna får genom en kreativ process göra marknadsundersökningar, sammanställa resultat, skissa på sin idé och till slut bygga upp sin lösning & presentera den framför en jury.

Surahammars Bruk tillverkar elektroplåt till elbilar, och tog i år eleverna till hjälp för att designa framtidens elbil! Grundskoleutmaningen är helt enkelt det perfekta tillfället att föra skola och arbetsliv närmare varandra på ett lättsamt och roligt sätt.

Under fredagsmorgonen var juryn ute och lyssnade på elevernas tankar och idéer kring framtidens elbil. Juryn fick höra och se många bra ritningar, prototyper och förklaringar tillsammans med djupa resonemang kring hållbarhet. Det var allt annat än enkelt att utse en vinnare. Men till slut hade juryn ett resultat.

Denna grupp hade bra resonemang kring elbilens material, funktioner och hållbarhet.
Med ledorden: säker, snabb, billig och familjevänlig passar bilen alla målgrupper.
Genom solpaneler laddas bilen medan den åker.
Bilens namn påminner inte bara om elektricitet, utan är också av gudalik karaktär.

Stort grattis till elbilen ”Elektra” från Bäckhammarskolan och stort tack till Surahammars Bruk AB för att ni satsar på framtidens entreprenörer i Surahammar.

 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.