Hem / Nyheter & Event / Västmanland / Vinnare av grundskoleutmaningen Västra Mälardalen!

Vinnare av grundskoleutmaningen Västra Mälardalen!

Under våren har elever på mellanstadiet runtom i Västmanland genomfört Grundskoleutmaningen. Och under veckan har den kommunala finalen i Västra Mälardalen gått av stapeln, och vi har äntligen en vinnare.

Men vad är grundskoleutmaningen?

Ett lokalt företag har stött på ett problem, och de behöver nu elevernas hjälp att lösa det. Eleverna får genom en kreativ process göra marknadsundersökningar, sammanställa resultat, skissa på sin idé och till slut bygga upp sin lösning & presentera den framför en jury. Grundskoleutmaningen är helt enkelt det perfekta tillfället att föra skola och arbetsliv närmare varandra på ett lättsamt och roligt sätt.

Sparbanken Västra Mälardalen är en bank med huvudkontor i Köping med ett stort engagemang för hälsa & hållbarhet. Sparbanken såg en dålig trend med mer stillasittande elever under skoldagen, och ville ha elevernas idéer på hur de kan lösa problemet. Under onsdag eftermiddag var juryn från UF & Sparbanken ute på Malmaskolan för att ta del av elevernas idéer.

Med många bra lekar, system och innovationer var det nästintill omöjligt att utse en slutlig vinnare. Men efter mycket om och men var juryn till slut eniga om ett resultat.

Den vinnande gruppen har arbetat kreativt, effektivt och tänkt riktigt hållbart. Det är en klocka som inte bara ska pipa varannan timme när det är dags att röra på sig, utan också föreslår roliga lekar. Denna uppfinning gör rörelse till något roligt genom att låta elever ”levela upp” efter att ha rört på sig tillräckligt mycket. Denna innovation är även socialt hållbar då den matchar elever med samma intresse, så man aldrig behöver röra på sig ensam!

Stort grattis till ”Aktivitetsklockan”!

Aktivitetsklockan

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.