Hem / Nyheter & Event / Vill du vara med i årets juryarbete?

Vill du vara med i årets juryarbete?

Äntligen är det dags för ett av UF-årets höjdpunkter! Som vanligt erbjuds våra UF-elever att tävla i olika kategorier, allt för att utmana sig och få värdefull feedback. De företag som vinner i de SM-kvalificerande tävlingarna kommer att få representera Västernorrland på SM i Ung Företagsamhet i maj.

Sammanlagt kan eleverna tävla i 17 olika tävlingar där 8 av tävlingarna är SM-kvalificerande. Under en del av tävlingarna kommer eleverna att få träffa jurygrupper bestående av representanter från olika branscher fysiskt på mässan och de andra tävlingarna kommer att avgöras på förhand baserat på elevernas på förhand inlämnade tävlingsbidrag.

UF-företagen behöver ställa ut på UF-mässan på Birsta City den 24 mars för att delta i tävlingarna.

Innan tävlingsdagen kommer vi att bjuda in dig som jury till en digital juryträff där du får mer information inför arbetet samt får träffa övriga jurymedlemmar i din tävlingskategori. 

Som jury i årets tävlingar behöver du närvara vid följande:

  • Digital juryträff med introduktion till juryarbetet - 15 mars 10.00-11.30
    Gemensam digital träff med info om upplägg och tips inför arbetet. 
  • UF-mässan 24 mars, Birsta City Sundsvall (om du är med i en jurygrupp som avgörs på mässan)
    Juryarbetet pågår preliminärt mellan 08.00-17.00 för samtliga tävlingar med en juryfrukost som start. Under dagen träffar respektive jury UF-företag som berättar mer om sina idéer. Juryn utser sedan topp 3 i sin kategori. Vi bjuder såklart på lunch och fika under dagen. 
  • Jurymöte fysiskt eller digitalt (om du är med i en jurygrupp som avgörs på förhand)
    I de tävlingskategorier som avgörs på förhand bestämmer ni själva i jurygruppen en tid där ni sitter ner och går igenom tävlingsbidragen samt utser vinnare. Tidsåtgång beror lite på hur många tävlingsbidrag som lämnats in. Varierar mellan ca. 1-3 timmar.

Information om tävlingarna

Årets UF-företag: I tävlingen årets UF-företag kommer finalister att träffa juryn för företagspresentation med efterföljande intervju under mässdagen samt besök i monter. Tid behöver även avsättas innan mässan för att läsa igenom företagsrapporter.

Årets säljare: I årets säljare kommer juryn att gå runt på mässgolvet och besöka de elever som tävlar. Därefter kommer juryn att ta ut ett antal finalister som sedan får träffa juryn i ett säljsamtal.

Övriga tävlingar: I de övriga tävlingarna sker bedömningen på mässgolvet där juryn kommer att gå runt och ställa sina frågor till UF-företagen efter att de läst tävlingsbidragen.

Följande tävlingar avgörs på förhand: Årets Affärsplan, Årets Digitala Närvaro, Årets Logotyp, Årets Pitch, Årets Reklamfilm. Jurymedlemmar för dessa tävlingar deltar således inte under arbetet på mässan utan träffas fysiskt eller digitalt innan mässan.

Välkommen att anmäla ditt intresse till årets juryarbete i formuläret längre ner på denna sida. 
Vi återkommer till dig så snart som möjligt efter din anmälan för att bekräfta din plats och säkerställa att du kan närvara vid de aktuella tiderna för tävlingen. Har du några frågor? Hör av dig till Agnes Trolle.

Tack från Ung Företagsamhet Västernorrland!

Skicka in din intresseanmälan nedan.

Om ja - ange i så fall vilket/vilka.

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.