Driver globalt företag. Startade med UF-företag.

Alan hjälper miljontals människor över hela jorden att se vem som ringer genom sin app Truecaller. Han började med UF-företag på gymnasiet i Kungsängen.
Läs mer om Alan

Mitt intresse har alltid varit att bygga saker och lösa problem. Efter studenten studerade jag datorteknik på KTH i Stockholm. Det var inget direkt medvetet val att starta ett eget bolag, det blev mer en naturlig fas i livet.

Världens alla nummer
Jag och min medgrundare Nami startade Truecaller som ett hobbyprojekt för att lösa ett eget problem. Vi ville veta vem som ringer för att spara tid och vara mer effektiv i vår vardag. Truecaller är en mobilapp som ersätter din telefonbok och ger dig tillgång till alla världens nummer när du behöver dem.

Varje år har varit ett framgångsrikt år för Truecaller och vi växer hela tiden. Truecaller blev globalt innan det blev lokalt. Vi nådde 200 miljoner användare 2015 och det var definitivt en milstolpe att minnas. Vår absolut största marknad är Indien där vi idag har över 150 miljoner användare. Vårt mål är att bli varje smartphone-användares kommunikationshubb för en säkrare och mer effektiv upplevelse.

Jag och en vän drev UF-företag på Upplands-Bro gymnasium i Kungsängen. Vår affärsidé var att skapa logotyper och print-material till ett lägre pris än konkurrenterna. Att vid tidig ålder få testa på hur det är att starta något och framförallt få misslyckas var nyttigt. Vi började med en affärsidé som inte tog fart och bytte riktning i mitten av perioden och då började vi få försäljning av våra tjänster. Jag kan absolut rekommendera andra att driva UF-företag.

Ung Företagsamhet gör skillnad

Jag vill stödja Ung Företagsamhet.

Namn: Alan Mamedi

Bor: I Stockholm

Aktuell: Grundare av appen Truecaller som visar vem som ringer.

Ung Företagsamhet
erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer.

Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.