EN HALV MILJON HAR DRIVIT UF-FÖRETAG

Ung Företagsamhet gör skillnad

Patrik gör armband av fallskärmslina som säljs över hela världen. Grunden till hans företag Naimakka lades på gymnasiet i Halmstad där han drev UF-företag.
De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.
Entreprenörer är viktiga eftersom de kommer att lösa många av problemen tack vare tekniska innovationer. Dessutom kommer de flesta nya jobben från nystartade företag, säger Niklas Zennström, grundare av Skype och Atomico.
Camille importerar frukt och bär från Amazonas djungel och säljer dem under namnet MACACOS på ICA och Hemköp. På gymnasiet i Uppsala lärde hon sig grunderna i företagande genom Ung Företagsamhet.
Vi drev båda UF-företag på gymnasiet i Umeå. Nu har vi skapat en glasögonkollektion med inspiration från Norrland.
Jag gick på Textila gymnasiet i Stockholm och drev UF. Idag har jag ett eget modemärke som heter Saman Amel.
Jag har alltid gillat foto och design. På gymnasiet startade jag en digital plattform för mode. I dag har jag en egen fotofirma.
På gymnasiet valde de UF-företagande. Killarna är eniga: Det är den bästa möjligheten du kan greppa.
Sofie och Victoria grundade det ekologiska glassvarumärket Yollibox som säljs hos över 800 återförsäljare i Sverige och Finland. Redan på gymnasiet startade de sina första företag.
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.