De grundade det ekologiska glassvarumärket Yollibox:

Alla borde testa att driva UF-företag!

Fakta
Namn:
Victoria Carlsson och Sofie Stenmark
Kommer från:
Örsundsbro och Stockholm
Aktuell:
Grundare av det ekologiska glassvarumärket Yollibox.

Vi träffades första gången när vi jobbade på en tidning och märkte snart att vi båda hade stora visioner och drömmar. Vi älskar glass, var väldigt inspirerade av frozen yoghurt-kulturen i Kalifornien och undrade varför det inte fanns i Sverige. Efter en bilresa till Båstad hade vi lagt upp planerna och startade sedan Yollibox. Det var sex veckor efter att vi träffats för första gången.

När vi startade hade vi inga pengar. Vi pluggade på universitetet och jobbade extra för att klara oss. Som för de flesta nystartade företag jobbade vi dag och natt för att få det att börja snurra.

Mycket har hänt sedan starten för nära fem år sedan. Produkterna finns nu även hos den finska matvarukedjan Kesko liksom hos Hemglass i Sverige. Sommaren 2016 lanserades miniförpackningar hos Preem liksom den nya smaksuccésmaken Peanut Butter Bonanza. Målet med Yollibox är att driva förändring inom glassindustrin med fokus på hälsa och hållbarhet. Glassjätten Triumf köpte 2018 Yollibox och idag jobbar vi på olika ställen - Sofie som marknadskommunikationskonsult och Victoria har grundat ett företag med hundprodukter. 

Vi har båda drivit UF-företag på gymnasiet. Det som är grymt med Ung Företagsamhet är att det ges tid och utrymme i schemat för nya idéer, skapande och drömmar – det är vad entreprenörskap handlar om enligt oss. Alla borde testa UF-företagande! Även om det i slutändan visar sig att det inte är din grej så kommer du att ha nytta av att kunna paketera och sälja ett budskap, en idé, en tjänst eller en produkt. Men framförallt ger UF ett nytt perspektiv – vi alla kan vara med och skapa den verklighet vi lever i. Du kan vara med och förändra. Det är coolt!

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.